Åhus

Då jag var i Åhus med två chickens fick jag bada ensam. Doppade inte bara mig, utan badade verkligen. Vi definierade gränsen mellan att doppa sig och att bada; gör man en kullerbytta i vattnet är man berättigad att skryta med att man har badat. Så härmed kan jag stolt säga att jag även har badat i havet. Vissa skyllde på att de hade vita kallingar, andra erkände sin mesighet!

När vi var på tillbakavägen med våra glassar, så mötte vi en man slash gubbe. Troligtvis tyckte han att vi var i vägen för honom på grund av att vi gick där han skulle cykla. Likt ett får bräker han ur sig en kommentar med följande ord inkluderade: "Går den här vägen till Uddevalla?". Efter en stunds haktappning från oss alla tre svarar jag "Ja", men han bara cyklar vidare... Var detta en pik undrar vi nu? Ett Åhusa-uttryck kanske?

Nu är klockan läggdags för mig... Sängen lockar!

Godnatt alla underbara vänner! (Japp, nu var jag allvarlig, något jag inte är när jag skriver att ni är äckliga, haha... Bäst att förklara sådant när folk har svårigheter med att uppfatta när man skämtar och när man är allvarlig.)

Sommar, sommar, sommar...

Igår befann sig en hel skara i lägenheten. Förfesten var snart i full gång och människor var glada. Jag söp Loka, andra vodka och vin. När utgången var ett faktum var klockan redan 12. Eftersom jag jobbar hela denna helgen stannade jag hemma. Somnade lite efter 12, för att sedan vakna vid kvart i 3 och förbli vaken tills klockan ringde. Ingen höjdare att jobba efter bara 2,5 timmars sömn, det vill jag lova! Men allt går och jag moppade på med sömnen tätt i hälarna.

Haha, en lite vitsig sak på jobbet. En tant sa till mig att hon såg en flicka på min vagn. "Jaha..." sa jag då och fortsatte med att jag inte kunde se henne. "Nej!" säger tanten då. "Det är bara jag som kan se huvudet på henne..." Sen backade jag ut ur rummet och försvann. Inte förrän en stund senare kom jag på att hon måste ha sett dåligt och förväxlat min dammvippa (gråhårig) med ett flickhuvud. Men visst, ett huvud som trofé på sin städvagn hade inte varit helt fel. Då hade man nog fått den respekt man förtjänar... Hehe...

Nu ska jag snart iväg... Ska käka glass med två pojkar i Åhus. Sen får jag nog förtydliga vad det innebär att vara vegetarian för Erik, för han verkar inte fatta vad man kan och inte kan äta, haha...

Förresten, ett minnesvärt citat som hänger uppe hos kuratorerna:

Du ska inte göra det du tror världen behöver.
Du ska göra det som får ditt hjärta att sjunga.
Ty vad världen behöver är människor med hjärtan som sjunger.

Ha en härlig sommarkväll!

Asbest slash asbäst

Hoppla pållen!

Här går det kanske undan. Men någon kossa blev jag inte erbjuden. Bara en töntig häst. Fast det är klart bättre än inget. Vill inte rykta. "Har hon aldrig borstat sitt hår?" Nej, jag borstar inte det, jag bara plattar det med plattången, sen får det vara bra. Har hört att hårborstar ska slita på håret, så jag har slutat göra det. Dumma unge, tänker du nu... Det finns ju faktiskt bra borstar också, till exempel såna med svinborst. Jo men visst, galant. Icke nej... Så fortsätt med den här trenden, borsta inte - platta bara. Jag garanterar att håret tar absolut ingen som helst skada av det. Sliter inte det minsta på topparna.

Nu när vi har ljugit klart kan jag tala om att det är varmt ute, VARMT. Jag har givit upp solen. Om två timmar ska jag bege mig till staden och lägenheten. Väl där ska jag praoa som frisör. Det var inte min idé... Hehe...

Bis später

Att göra imorgon

Jag är en upptagen kvinna med en stigande yrkeskarriär!

Men även vi som ständigt ligger påtopp måste ha små gula lappar lite överallt, för att kunna komma ihåg alla sysslor. Imorgon har jag en hel drös med saker jag måste komma ihåg. Hjälp mig med det är du snäll, hihi...

- Skriva ut biljetten
- Skriva ut packlistan (lägg till Resorb)
- Ring Previa
- Åk hem innan kl 16.00
- Sola (fall i fall jag gömmer det, haha...)

Och vet ni vad? Jag har köpt kameran, THE CAMERA! Lyckan står mig upp i halsen, spyr snart, haha... Mamma och jag diskuterar huruvida det heter "i" eller "till" i nyss nämnda hals. Någon som röstar på mitt så lovar jag att inte ge er en bula i pannan imorgon, mihi.

Nu ska jag skämma bort fossingarna med ett fotbad. Hmm... Tänk om någon kunde skämma bort mig så - drömma kan man ju alltid. Pfft...

Sov gott alla mina äckliga kycklingar. Ses imorgon kväll!


Nice to see you anyway

För jag vet inte vad jag ska göra. Därmed pasta, japp det blir det till middag. Färskt från frysen, je rajt! Sterila mor kommer hem om cirka två timmar, för ja jag är i Ö-slöv. Rastlös blev jag på grund av att jag aldrig orkade ut i solens varma strålar. Istället fastnade jag här i soffan med min nyblivna maskot. Jo det stämmer bra det; Datan fick följa med på en tripp till mitt hemland, Kosselandet... Han trivs här, Datan, men säger också att jag måste ge honom lite space. "Space?" säger jag förskräckt. Vi är ju ett, vi två.

Om ni inte har lagt märke till att den gräsligt jobbiga blink-headern är borta så har jag åtminstone pikat er till att titta längst upp på sidan nu. Jepp, när man bara har Paint att försöka skapa en header i så kan resultatet inte heller bli särskilt bra.
But at lest it doesn't give us all an epileptic seizure!

Har dräglat på kameran idag med såklart. Hoppas att moder har tid att drägla med mig sen. Gillar att ha hennes approval innan jag köper saker, hehe...

På tisdag kommer jag höra "Näste man till rakning" i huvudet hela dagen, för då ska äntligen kalufsen bort. Ska bli underbart skönt att få bort luggen från de, inte minst i arbetet,  välbehövda ögonen. Kanske slipper man dementa och skämtsamma patienters kommentarer om hur lång luggen är och frågor om jag verkligen kan se med höger öga, haha. Fast i och för sig, vad ska vi nu snacka om, jag och sjuklingarna? Det var ju ett så perfekt samtalsämne! "Oj, nämen titta vilket fint väder det är ute idag..." För den frasen är ju inte uttjatad, mihi...

Pappa satte precis på TV:n... Rapport eller Sydnytt sänds just nu. Varför kan vi inte bara stänga ner kärnkraftverken? Visst, de är effektiva, men tänk vad det kan kosta. Ett litet misstag - en olycka - katastrofala följder. Vindkraftverk is the way to go. Inte lika efftektivt och jo de kanske väsnas lite, men va fan... Hellre ofarligt och miljövänligt än skräckinjagande och dödligt.

Have a nice day Mrs Clay!


Nässpray

Idag är dagen då dag tre passar bra in i bilden, för det är nämligen just idag som jag varit utan nässpray i hela tre dagars heldagar! Dag, dag, dag... Hur bra är inte det? Efter månaders beroende är jag äntligen fri!

Haha...

Grannen Josefine kom ner i tvättstugan innan när jag var mitt uppe i den smutsiga skiten. Hon frågade förvånat när hon såg mig om det inte var hennes tvättid. Inte förrän efter mitt nervösa studsande fram och tillbaka i en gammal slasig Söderporttröja kom vi fram till att det var min tid och hon skyllde allt på pojkvännen, haha... Hade i och för sig nog jag också gjort om jag varit i hennes situation!

Har hittat en kamera, Olympus mju 850SW, vill verkligen ha den nu när jag läst på minst 8 hemsidor om den! My precious... Då ska vi bada tillsammans, jag och The Great Olympus, i Bulgi... Dream a little dream...

Ner till tvätten igen. Glöm inte att lyssna på Israels bidrag från Eurovision Song Contest, mycket härlig låt!

Med solen runt hörnet

Tro det eller ej, men igår blev jag bjuden på fest i lägenheten jag bor i. Slå det, ni!

Just i detta skede är det 21 dagar, 2 timmar och 25 minuter kvar tills flygplanet som ska bära oss till Bulgarien lyfter. Det om något är ju peppande. Nästa gång jag åker ut till Ö-slöv ska jag skriva ut min berömda packlista och även biljetten, för det sägs att det kan vara bra att ha en sådan!

Mitt internet funkar nu igen, så nu kan jag äntligen skicka bilderna som jag så länge lovat, hihi... Kameran är såld och jag har hittat en ny för cirkus 2500. Att man sen bara kunde spela in en 10-sekundersfilm var ju ett minus, dock ett minus jag överväger att leva med! Så det är vad jag ska göra under tiden jag tvättar idag: Sitta och drägla på min blivande "Mr Camera ohne kapacitet att filma länge"... Oh yeah.

Nu måste jag samla ihop truppen (läs tvättmedel, sköljmedel och tvätt) för att sedan dra mig ner till hålan underground, där de stora renande maskinerna befinner sig. Jämför dessa med skärelden så är ni på rätt väg, eller?

A long, long time ago...

Med Tele 2 som fuckar sig så har jag varit väldans absent här, det erkänner jag! Men nu är jag back on track.


Igår, den 17 maj, var det lite kalasigt festande i Wram. Jonnis har fyllt tjugoett och jag var såklart där med mitt glada humör, present och den traditionella kreationen kreaterad av ingen mindre än mig själv. Lekt i Paint hade jag gjort med bilden, som utgjorde en del av gratulationskortet. Resterande plats av kortets framsida fylldes med ett mindre rim, hehe...


Efter att ha kört i alldeles för höga hastigheter på väg ner mot Sturup där två solbrända päron väntade, blev jag avslängd hos von Dell, mycket kärt återseende! Sminkade och plattångade begav vi oss med hjälp av mig som förare och Korre som kartläsare mot Eriks hus där jag skulle skriva ut det tids- och tålamodskrävande kortet och Korre och Erik försökte slå in presenten. En liten drink, en shot, ett sprucket glas och cirka 17 minuter försenade senare stod vi utanför grisens hus.


Det blev mat och dricka och lekar - vilken om inte Tändsticksleken à la Påskas! Högtalare brakade ner i golvet innan vinnarna hann utses. Det var The Glasseyes vs Österängarna och Linda aka De tre strängarna och Linda! Vem som vann är som bortblåst från mitt minne.


En rad om hur underbart det var att ha Korre tillbaka i festsammanhangen hinner vi med också innan vi lägger ner detta för ikväll! Det började så bra i bilen på väg till Jonnis. Tre pers i baksätet plus en inslängd Korre, desperat försökande att dölja sina väldigt synliga trosor. Smetade smink gjorde hon på Eriks byxor och David hade lätt kunnat ta en tugga på hennes skor så nära hans mun de befann sig!


Tack för en trevlig kväll!


Ekolivet

Det ekar i lägenheten - så ekologiska är vi! Har beställt "Stora Grönsakslådan" från Mossagården precis, tyvärr är jag inte hemma den veckan vi får den... Lite sunkigt, men Madde kanske kan ta ett kort på den och skicka till mig, haha...

488590-103

Jaja, Frågetecken sa att mat var tråkigt så jag får väl skriva om nåt annat. Petitesser som att mitt Tele 2 inte funkar och att jag jobbar hela tiden är ointressant för er att höra, så jag ska ta ett random ämne o diskutera med mig själv...

Bara komma på ett först!

Okej, jag har ett; NORMER!

Hur ligger det till tror ni? Är det samhället som formar oss eller är det genetiska under som ser till att pojkar gillar blått och flickor rosa, att killar gillar bilar och att tjejer gillar smink. (Okej, grov generalisering här, fy på mig.)

Jaha mamma vill ha datan. Jag är nämligen i Ö-slöv och hälsar på (läs äter gratis mat). Mitt internet funkar nämligen inte där hemma, så det är inte så lätt att blogga Kabogoza! Rättstavat?

Godnatt!

RSS 2.0