Måndagsknubbigt

Hades den jäkeln borde väl fan vara flintis vid det här laget. Jag menar, hur mycket hår bränner inte han om dagen?

Jag och Madde simmade idag. När vi kom dit glömde vi att köpa lås till skåpet; Madde fick gå ut igen. Vi gick upp och bytte om. Madde frågar mig om jag kunde ha nyckeln. Båda tittar sig förvirrat omkring tills Madde bryter ut i ett "Tina-för-fan-har-du-låst-in-nyckeln"-tjut. Lite flashbacks från Bulgarien när jag låste ut oss från vårt rum när jag hade bråttom in till drinken som stod på pågarnas rum! Therese Badvakt klippte upp mitt nya lås och för att förlusten skulle svida extra mycket gjorde en annan badvakt jämförelser med livets godheter som han sedan gnuggade in ordentligt i nyllet på mig. 30 kronor, som låset kostat mig, hade räckt till tre öl, två kaffe eller något annat smaskigt.

That's it!

Omvänt bloggande

Jag tycker att ni kan stå för bloggandet ikväll!

Ämnena är följande:

- Berätta vad du har för fördomar och varför! (För alla har fördomar, du kan inte vinna en diskussion med att säga att det inte stämmer.)

- Berätta om din dröm/ditt mål. Kan vara både långsiktigt och kortsiktigt.

Såja, då slapp jag anstränga mig. Jag vet en som inte kommer undan med det här... Mm, just det ja, för vem var det som tjatade om nytt inlägg? Jo, det var DU! Haha...

Tack... Hehe...

Sussa sött sen så småningom!

Till sjöss

Lille Plutt, Plutt, Plutt
Tog ett skutt, skutt, skutt
över ån, ån, ån
tappa' tån, tån, tån
ner i kammar'n
hämta hammar'n
spika' fast sin lilla tå.

Är det rätt?

Arg, mycket arg

Men å andra sidan har jag hittat motiv till min kommande tattoo. [Big smiley...]

Alla är ungefär på samma nivå ikväll - låga, irri, arga...

Sjön, du är en fara för mig!

PFFT

Språkträning

Från och med måndagen den 22 september gäller det. Okej?!

ENGLISH - here we come!

Och dra inte dig ur nu. Nu har vi ett kontrakt.

Stela svenskar

Okända personer måste man hålla ett visst avstånd från. Jag skulle uppskattningsvis säga minst en och en halv meter om det finns gott om utrymme. Finns inte det så är en meter minimiavståndet. Min väntan på bussen imorse var ett praktexempel på det vi svenskar är så ofantligt duktiga på - distans. Närmst själva busshållsplatsen stod jag, då jag kom först. Någon minut efter mig kommer en kille som troget stannar approximativt två och en halv meter ifrån mig. Låt oss kalla honom för Killen. Ytterligare någon minut senare kommer tredje killen (eller egentligen andra killen, för jag tillhör nog det mer feminina könet, men tredje personen i alla fall mig inkluderat). Honom kallar vi Snubben. Snubben stannar, ja kan ni gissa? Mm, han stannar så att han håller samma avstånd mellan sig själv och Killen som jag och Killen har. Där står vi nu, tre stycken utspridda på en sträcka så lång att femton till hade fått plats. Gud nåde den som får för sig att försöka sig på en trevlig konversation om vädret eller något!

Kramar är vi inte heller bra på. Troligtvis för att många känner sig obekväma med att vara så nära en annan människa de inte känner så bra. Fast nu när jag tänker på det så har många svårt för det oavsett hur bra man känner krammottagaren i fråga. Jag var själv en sådan innan, är det fortfarande med vissa personer. Men de som kan kramas får också en ordentlig kram tillbaka, hihi...

"Min präst" har experimenterat lite med denna stelhet. När det var trångt i hissen passade han på... Han stod kvar tätt intill folk i hissen trots det uppenbara utrymmet som fanns till övers när många lämnade hissens färd. Resultatet blev att den personen bredvid honom flyttade sig. Vi har även ett omedvetet system för hur man placerar sig i en hiss; den fylls på hörna för hörna, sedan i sidorna och till sist får någon stackare ställa sig i mitten. Det är okej att titta på folks skor eller på siffran ovanför dörrarna som visar vilken våning man är på. Att titta någon i ögonen kan få förödande konsekvenser... (Verkar vi tro åtminstone.)  

Beror vårt beteende på gamla svenska normer som likt de där ättriga, dåliga generna följer generation till generation? 

Chokladfabriken

För två dagar sedan satt jag och slappade som en trogen soffpotatis med kuddar som representerade min borg och en data i knät. Jag googlade och googlade i timmar och landade till slut på en receptsida. Huvudingrediensen i alla rätter var choklad.

Jag vill jobba med choklad. Det har jag kommit på nu. Fasikens roligt känns det, tycker ni inte?


Flodhästar

Ryktet är sant. Elina vill leka med oss.

Maxi har lämnat klagomål, så jag får väl helt enkelt skriva ett inlägg ENDAST i hennes ära!

Så, Maxi... Du lämnade oss den där helgen. Ni kommer ihåg den helgen. Röj hos Erik - det sägs att vi hade roligt! Jag höll på att lasta in mina saker i flyttbilen, precis som du. Jag skulle flytta hem till Österslöv, du till Norge. En chans jag vet att du inte hade velat missa... Nu sitter du där uppe, långt från oss, med ett crappy internet och rumskamrater som snor duschen för dig. Du är saknad på alla fester; vi kan inte längre presentera dig som Maxi för någon främling som sedan får för sig att det är ditt riktiga namn. Du är saknad på filmkvällarna; det brukar alltid vara trevligt men du fattas. Du är saknad på Maxi; vem ska jag kämpa med att våga vinka åt när jag passerar bullarna? Du är saknad på kvällarna när man inte har något annat att göra än att snacka skit om alla andra. Haha, nej stryk det sista, stryk!

Som sagt, du är saknad!

Längtar tills du kommer och hälsar på oss här nere i Skåne och jag hoppas vi ses den 11 oktober, för då är det party party på dagis, hihi...



Passande bild kommer inom kort!

Lugnande bensin

Innan jag intog förarsäten kontrollerade jag passagerarsätet, golvet, baksätet och golvet där samt bagageluckan. Vem vet vad som kan ligga där...

När jag kom så långt som till Lund börjar bensinlampan blinka. Jag tittar ner på mätaren, som till min förtvivlan är i botten. Jag blev aningen skakis och svängde desperat av vid nästa trafikplats. "Kanske finns där en bensinmack, även om det inte stod på skyltarna" upprepade jag tyst för mig själv.

Där fanns ingen mack...

Jag körde vidare. Lampan blinkade. Hjärtat bultade snabbare och snabbare. Och där, till slut, ser jag en Shellmack.



"För kontant betalning kontakta personalen i kassan."

Är de knäppa? Hur många arbetare tror ni de har klockan ett på natten? Just det, inga! Har jag pengar på kontot är nästa fråga... Med ett lättat sinne kom jag därifrån med cirka 20 liter bensin och tro mig när jag säger att det var ingen risk att jag somnade vid ratten, så uppstressad jag blev! Hihi...

Oxytocin

Ett ämne i nässpray som ska minska blyghet och dämpa ångest. Bara det faktum att det är i nässpraysform får mig att vilja prova det. Tydligen har det bara gjorts några konstiga och inte särskilt reella experiment, men sätt mig i ett rum fullt med främlingar så ska vi nog få fram ett resultat baserat på verkliga blyghetssituationer! Hehe...

Bara så ni vet så har hösten kommit. Jag ser gula löv på marken...

Faktiskt gör det det

Så dåligt kör jag faktiskt inte. Visst, ibland blir jag lite stirrig, men det är när jag inte vet vart jag ska och när folk vägrar hjälpa mig hitta rätt bara för att jag ska "öva upp mitt lokalsinne"... Det är ju helt logiskt att man får panik då!

Ikväll ska jag få hyra film, men von Dell litar inte på mitt omdöme så jag måste tydligen ringa henne när jag är på Hemmakväll. Hon är så jäkla rädd att jag ska hyra tre skräckisar, hahaha!

Nu måste jag återgå till mina mer husliga sysslor. Eller återgå och återgå, kanske ska säga börja med.


Mjölkanalys

Vanlig kossemjölk vet vi alla hur det smakar - inget att diskutera!

Laktosfri mjölk smakar lite gräddigt, alltså inte så gott att dricka. Men funkar utmärkt utblandat med något annat; i princip vad som helst.

Havremjölk var nog det fjuttigaste jag sett i mjölkväg. För det första så ser den inte ut som mjölk, utan som 2 deciliter mjölk utspätt med 8 deciliter vatten. Smaken av havre var dessutom oundviklig. Detta havreblask var inget man väljer att dricka i första hand, men jag antar att lökarna hade kunnat vänja sig även vid det. Däremot så funkade den här mjölken, förståligt nog, utmärkt i havregrynsgröt och då som ersättning för vattnet. Kaka på kaka liksom, eller havre på havre som vi också kan få ha glädjen att kalla det i det här fallet.

Sojamjölk har en beige nyans i jämförelse med Skånemejeriers, som närapå verkar blekt med klorin, hihi... Denna variant smakade tyvärr starkt sojabönigt - värre än havrealternativet alltså! Har inte kommit på vad man skulle kunna använda denna till, men det kommer väl.

Tänkte precis skriva att de två sistnämnda inte ens borde få kallas mjölk, men kom på att de nog inte gör det. Tror de är kallade soja- och havredryck. Tur det, för förutom det misslyckade försöket att få det att se ut som mjölk så har de inget gemensamt med det som kommer från kossilossan!

UPPDATERING: Sojamjölken passar sig som delingrediens i Chai Latte.


Go tell it on the mountain

Saknar att få höra den låten live av musikklasserna på Frönke...

Idag ska jag smaka antingen soja- eller havremjölk. Bara för att. Fick höra att den ena smakar skit, det är bara det att jag kommer inte ihåg vilken av dem... Men det återstår ju att se!

Återkommer med en djupt ingående rapport om hur de olika sorterna smakar senare... Hihi...

Ikväll börjar...

Idol.

"Det är inte samma jury... Det är ju Jihde som ska vara programledare... Det är ju bara samma sak vartenda år..." hör man många dystra röster säga. Men det bryr jag mig inte om, jag vill bara lyssna på dem som kan sjunga. Det är enda anledningen till att programmet är bra. Att få höra dessa underbara människor, med röster som varit dolda för allmänt öra så länge, det är kaka det!

Kan man göra smulpaj av plommon? Eller kan kan man ju, men blir det hyfsat gott?

Internet bråkar med mig idag. Här sitter jag och laddar upp bilder på OnOffs hemsida, för jag ska framkalla lite bilder från Bulgarien. Jag hittade ett paket med 60 gratis framkallningar och det måste ju naturligtvis utnyttjas, hihi. Så varför inte göra en tredje Bulgibok då?! Men åter till kruxet. Varje gång jag kommit relativt långt med uppladdningen (ena gången hade jag bara en bild kvar) så loggas jag ut från internet. Jag behåller lugnet och försöker övertyga inte bara er, utan även mig själv, om att jag faktiskt kan ha tålamod... Ibland... När jag verkligen anstränger mig...

Förhoppningsvis fungerar det denna gången. Vad ska jag annars göra på min semester i detta svenska skitväder?
Mihi...

Jag har förresten lärt mig vad androgyn är samt att det finns en bok som heter Alkemisten som är skriven av Paulo Coelho. Bra vetande, va?! [Blinksmiley]

Mm, har ni tänkt på det? Jag skriver aldrig ut fina små smileys här på bloggen. På MSN är jag en flitig användare av nyss nämnda figurer, men inte här inne. Antar att det har att göra med min tvångsmässiga vilja att allt ska vara skrivet helt gramatiskt korrekt, även om jag vet att jag själv bryter en hel radda med regler varje vecka. Men smileys, det går bara inte. Inte i min blogg. Kanske någon gång i framtiden, när jag leker försenad tonårsrebell. Fast vänta nu, jag är ju bara 19 fortfarande, vilket betyder att jag har hela 2,5 månader på mig att göra bloggrevolt. En dag kanske... En dag snart... För det har kliat i fingrarna på mig länge nu.

SMILEYS...

(Klart man säger dosa!)

Före Putin - 7 bokstäver

Igår när jag och mamma var ute med Vovvs kikade vi först in genom fönsterna på dagiset. Mamma har nu gjort så tre dagar i rad, så om Villa Tidhem-familjen snart ringer polisen och anmäler planering av inbrott blir jag inte förvånad! Vår vandring fortsatte och lekte brevbärare. Fick en positiv reaktion - skönt! Bestämde med Elina (och även en exhalterad lillasyster - inte till mig - till Elina) att vi skulle ses idag. Får väl se vad som hittas på...

För att gå vidare med dagsplaneringen så blir det nog sängen tidigt ikväll. Inatt ska jag nämligen upp och iväg till Sturup. Woohoo, kanske man tänker! Men nej, det är inte jag som ska på semester. Så var snäll och säg det här tyst för dig själv: "Woohoo..." med riktigt nerstämd klang i rösten... Nej det är Herr och Fru Päron som ska iväg och jag får äran att ta hand om VILLA, VOLF & VOVVE. Där fick jag allt till det, haha...

I've got Baby Bell

Wakie Pakie

Första natten i min egen säng i mitt eget rum är över. Jag vaknade klockan 8 på grund av att en jäkla vedsnubbe från Tollarp ringde. Förstår han inte att folk kan ha semester och vill sova? Va? Hehe...

Allt blev uppackat igår, till stor del för att Madde II, nej Mamma I menar jag, ledde hela flyttprojektet. Jag hittade massor av bortglömda saker och kläder i vimlet av kartonger och rensningsprocesser.

Idag blir det stan en runda, för att sen åka hem och göra i princip ingenting.

Svarthårig
Gulhårig
Blond

RSS 2.0