Homeward Rolling Soldier

Var sista heldag pa den har resan lider mot sitt slut. Kroppen ar fylld av blandade kanslor. Samtidigt som det ska bli extremt kul att komma hem och traffa alla, fa visa korten, kunna njuta av svenska sommaren och bada i Rabelovssjon, sa ar det lite sorgligt att behova lamna livet pa resande fot, att inte bli utmattad av dagens alla intryck och att inte kunna springa runt som en vilsen turist utan att nagon hojer pa ogonbrynen!


Korre gjorde en Matilda igar, hon sprang rakt in i en dorr. Deja va nagon?!


Istallet for att skriva sa far ni lite bilder. Detta ar med storsta sannolikhet resans sista inlagg, nasta gang vi hors kommer jag kunna skriva med a med ring ovarnfor, a med tva prickar ovanfor samt o med prickar ovanfor, hihi!


Njut av sista tiden utan oss dar hemma, snart borjar helvetet igen, haha!



Var bordell. Utanfor ser vi ett utmarkt exempel pa en lattkladd kvinna... Forlat, haha!


Kvallens mat bestod av nagra tuggor ris for min del. Kott i maten som vanligt. Tacka fan for Subway!


Dagen efter var middagen battre, godare, mer mattande och mer vegetarisk. Man fick ocksa gratis sockervadd till efterratt - barnet inom mig vaknade, haha.


En valdigt kinesisk del av Singapore, tror jag. Vi letar efter den enda laundryn i stan. Det blev en lang vandring for tva hungriga vargar som oss.


Vidare till ett science centre!


Massa coola experiment for mig och skolbarnen!


In ska jag som ni ser. Rumpestumpen trilskades med mig en stund, men till slut lyckades jag vrida hoftbenen ur led sa att jag kunde gomma mig i min nya lya.


Detta ar det absolut roligaste vi har gjort i Singapore - vi akte pulka. Utomhus var det sakerligen 35 grader varmt, vi bulkade pa oss en massa vinderklader sasom vantar, stovlar, fodrade byxor och jacka och begav oss in i Snow City. De som jobbade inne i kylan fragade efter att jag nyss halkat och lag och garvade pa isen vart vi kom ifran. Sverige, sager vi och inser hur dumt det later. Svenskarna som har sno varje vinter ar mest exhalterade av alla dar inne, haha.


En ny kultur visade sig for oss nar vi tidigare idag besokte Little India. Husen var fargglada och kvinnorna ar sa vackert kladda sa jag har svart att sluta titta. Haha, "ledarkvinnan" i en indisk familj stallde sig och fotade mig och Korre pa MRT:n innan idag. Dar satt vi som tva forvirrade vasterlanningar efter att ha blivit forevigade som djur pa zoo! Den bjuder vi pa.


Nar blodsockret sjunker letar vi upp en sadan har till Fondell. Mentos loser ALLT!


Sa har taggad blir man. Mentos, Mentos, Mentos!


Mentos gor Superkorre superstark. Hon kommer nastan upp pa den rosa muren!

See ya in Swedia!


Here We Are


Dodligt allvarlig lek i poolen med min dykarinstruktor Avis.


Mindre dodligt allvarlig lek i poolen.


Vi anlander till Gili Air och far ta hast och vagn for att komma tvars over on. Litet dopp i det bla hann vi ocksa med.


Parasailing och tre-pers-pa-en-moped-akning tillbaka till hotellet.


Dagen efter var det dags for banana boat. Efter att de bytte motor gick det riktigt fort, haha.


Ni skulle bara veta hur grym jag ar pa att fixa med elektroniken har nere. Har tar jag ut hela lysroret eftersom lampan inte gick att slacka, sa som alla mina elektrikerfjantar till kompisar har lart mig. [Blink blink]


Forsta bilden kallar Korre for att smygsupa. Gommer man sig bakom blixten sa, hihi.
Andra bilden: Sa god var den alltsa!



Morgonmarknad i Senggigi vs Maxi Stormarknad i Kristianstad.


Pa besok hos aporna i Monkey Forest. Nagon ser aningen skrackslagen ut...?! Apan pa bilden ar ledarapan. Har har han nyss snott hela notpasen genom att bita mig sa jakla hart i fingret.


Ett av vattenfallen dar vi badade. Jag och Fuel duschar, Korre mesade pa grund av den fascinerande, grona ormen.


Den traditionella byn jag har berattat om innan. Allt var sa simpelt, primitivt, farglost och invanarna fick arbeta hart for att bibehalla ett dragligt liv.


Efter ett anstrangande hopp kravs intensiv vila.


Sirapen, eller "cidern", som Korre nastan shottade. SKAL!


Tina gillar drinkar. Tina gillar drinkar annu mer. Drinken tar SLUT?! Korre tycker ocksa om att dricka, tro inget annat... SKAL IGEN!


Fika pa vart alskade Gloria Jean's. Vi vet, vi fikar mycket och vi fikar ofta. Muggarna funderade vi pa att sno som en souvenir, men ack, samvetet kom tillbaka innan vi hann sla slag i saken.


Om Korre inte varit sa trakig sa hade ni fatt lite roligare bilder, men NEJ! Jag har forsokt muta henne med gratis middag, att hon fick lagga upp valfri, katastrofal bild pa mig och en massa annat, men hon nappade inte, haha.

Pizza Hut

Aterigen civilisation. Vi ar tillbaka i Kuta och det forsta vi gjorde nar vi kom hit var att rusa till Gloria Jean's, haha. Korre tog sitt alskade bananbrod och jag hittade alldeles for mycket att fylla magen med. Vi intog vara vanliga fatoljer och ratt som det ar kommer agaren och skakar hand med oss, fragar var vi har varit den senaste manaden, hur vi har haft det, om min crossaint var tillrackligt varm och sa vidare. Haha, harlig snubbe det dar!

Berlian Inn, dar vi bodde forra gangen slappte in oss nu med. Vi fragade om hon kande igen oss och visst gjorde hon det, nar jag tagit av mina flugogon. Har jag sagt att jag tagit sonder dessa solglasogonen och att jag holl pa att glomma dem pa Gloria innan idag? Det gor mig inget, de ar sa fula, men det ar bara sa typiskt.


Varfor vill Tina inte hem?

Alla flyttar fran K-staden. Tack och lov for de trofasta som stannat kvar!
Det ar sa harligt har nere.
Hemma maste man jobba som staderska.
Till hosten ar jag sakerligen arbetslos.
Sverige har samre vader.
Man har ingen som baddar sangen at en (pappa raknas inte tror jag).

Soon it'll be Kuta again

Utflykten med Dafi var faktiskt riktigt bra. Vi borjade med att besoka en morgonmarknad. Massor av kvinnor i sarong salde fisk, al, palmsocker, gronsaker, kyckling, ris och allt annat man kan tanka sig inom den indonesiska matkulturen. Det var valdigt kul att se och Dafi berattade vad det var for mat och i vilka sammanhang den anvandes, vilket gjorde det hela mycket intressantare. Strax darefter atervande vi till bilen och begav oss till Monkey Forest, dar vi fick mata apor med notter. De lyckades sno tva pasar av mig, ledaren bet mig i fingrarna (hart) och Korre sag helt forskrackt ut. Vidare till vattenfallen. Som tur var innebar vandringen dit endast lite softtrekking, allt annat hade varit for anstrangande. Efter tva minuters vandring stupar Korre, som for ovrigt hade de basta skorna. Jag ser hur hennes huvud beger sig i riktning soderut, fotterna norrut och alla andra lemmar at ovriga vaderstreck. I ren fortvivlan over att hon ska bli annu dummare forsoker jag fanga hennes huvud, haha. Nar hon saktat ner farten kommer Fuel, var trekkingguide, och hjalper henne upp. Val framme vid vattenfall nr 1 fick vi hamta andan en stund. Det efterlangtade doppet kom inte forran vi nadde vattenfall nr 2. Korre badade inte eftersom Fuel viskade till mig at dar fanns en orm. Jag sag den, det var en sadan dar gron sak, ganska tjock. Badade gjorde jag i alla fall, men det var kallt. Sa efter ett snabbt dopp samt en dusch i ett mindre fall bredvid det stora gick vi tillbaka till Korre och vandrade tillbaka till Dafi och bilen. Mr Hardy tog betalt for lille Fuel, sicken pimp va! Vart sista stopp innan hemfarden dar Korre berattade om Roxette och Glorious Times (Gyllene Tider, hahahaha) var den traditionella byn. Som de levde, allt var sa primitivt. Deras hus bestod av ett enda rum. Dar sov de, at, lagrade ris, lagade mat och gick pa toa. Husen hade vaggar av tunna, vavda bambupinnar och golvet var av utspatt buffelbajs. Min alskade resekamrat godade barnen med Mentos, foraldrarna var dock girigare an ungarna, haha.

Igar sop vi till det ordentligt. Jag tog hela tva drinkar, det var nastan sa jag kande mig berusad, hihi. Ikvall ska vi till Coffeerestaurangen, den ingen vill ata pa forutom vi. Det ar sa fint och mysigt dar, maten ar himmelsk och koket hygieniskt - anda har de inga gaster... Bra for oss, de har borjat skamma bort oss dar!

Imorgon bar det av mot Kuta, Bali. Vi ska atervanda till rattan och kackerlackan pa toaletten pa Berlian Inn, till grannhotellets pool och till var billiga restaurang runt hornet. Aterigen kommer vi fa se halva Sveriges befolkning, for tro mig nar jag sager att svenskarna har invaderat Kuta. Sa ikvall ar sista kvallen vi behover sta ut med Lomboks ackliga (manliga) befolkning. Som Korre sa igar - alla kvinnor betraktas som en kottbit, redo att slitas itu av hungriga hyenor!

I Singapore kommer nog lite bilder. Tyvarr ingen pa Korres fall, jag var sa upptagen med att fanga hennes huvud som ni minns!

Snart hemma igen. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte! Nej, fy fan...

Ah...

...orkar inte, hihi!

It's all about me

Jag har lart Fondell att dyka och vara under vattnet utan att halla for nasan.

Jag har akt banana boat. Funkar inte baten sa byter man motor mitt ute pa havet.

Jag ska pa utflykt imorgon och bada i vattenfall.

Jag vagde mig hos doktorn idag. Om det inte var en gladjevag, sa har jag inte gatt upp nagot. Haha, japp det maste vara en gladjevag!

Parasailing

Imorse kom Dafi och hamtade oss. Det var dags for mitt livs andra parasailing. Jag fick aka sjalv den har gangen Toye! Upp i luften med oss, Korre borjade, sen jag. Hojdskracken ar ett minne blott, lika sa min extrema fobi for spindlar. Jag kan vara sa nara som en decimeter, inte illa va! Igar hade jag en bakom toalettstolen, pa Gili Air hade vi en ovanfor sangen, i Aussie duschade jag med en varje dag i Mission Beach och pa Gili Trawangan hade jag en brevid min harfargarlampa. Jag ar botad pappa, jag kommer inte skrika hysteriskt langre, jag kommer bara be dig slappa ut dem (tror jag)...

Idag ville jag dranka Korre i poolen, fan alltsa, hon sa att jag var blek i huvudet. Haha!

Imorgon har vi bokat in en tripp med banana boat, ska bli kul att prova. Resterande tid av dagen kommer troligtvis spenderas vid poolen tills dess att eftermiddagsregnet borjar.

Maste beratta om restaurangen vi var pa igar, det var en riktig lyxvariant av de vi ar vana vid. Vi stod och tittade i den relativt dyra menyn, men inget vegetariskt. Till slut fragade jag om de hade nagra ratter jag kunde ata och han springer ivag, kyparen springer ivag! Lugn, lugn... Han kom tillbaka, hihi. Och i handen hade han en annan meny, med bara vegetarisk mat, bade forratter och huvudratter. Manga valmojligheter var dar ocksa och alt lat lika gott. Kan ni fatta, jag hade EN EGEN MENY - underbart! Maten var himmelsk, likasa efterratten vi klamde. Efterratten bjod jag pa, till foljd av en vadslagning i Lovina, Bali. Korre lyckades namligen fa ner en hel vattenflaska i en liten Pringlesburk a la miniformat. Ett pris var tvunget att utfardas. Vi sokte spanning i tillvaron, hihi!

Snart kommer jag hem och det med en blek kropp och skrumplever, woo!

Senggigi

Aven denna dag ineholl en eftermiddagsskur. Korre som ville pressa under solens heta stralar blev lite besviken. Jag daremot tackade for ovadret och fick spela kort med min kara van. Jag vann dessutom, har jag for mig... Nu sitter vi har vid datorerna idag igen och vantar pa morgondagens aventyr, namligen parasailing. Det kommer ta hela 20 minuter, vilket kommer reslultera i tva superutmattade 20-aringar efterat, haha. Den 22 april har vi bokat in en utflykt som ska visa oss en morgonmarknad, tva vattenfall med utsikt (undersikt?) over (under?) Lomboks berg Rinjani, en traditionell by dar de lever som forr i tiden samt en monkey forest. Vi har sett aporna innan, nar vi akte till hamnen i Lombok, men fotona fattas, haha. De ar dessutom sa sota, sa jag tittar garna pa dem ytterligare en gang.

Ni vet mina nya brillor... Jag tog pa dem i morse, kollade mig i spegeln och undrade hur fan jag tankte igar. Jag ser ut som en fluga i dem, en charmig fluga givetvis. Tro inget annat, hihi!

Var lunch bestod av friterade bananer. Normalt sett far man en, vi fick nog vars 7-8 stycken. Sirapen hade de hallt upp i inbjudande shotglas med en limeklyfta pa kanten och Korre var nara att halsa hela harligheten nar hon tyckte jag sa att det var cider. Nagon behover en Jager, hihi!

Jag saknar er, men langtar inte efter hemkomsten!


Loreal, where art thou?

Regnet oser ner och blixtrarna lyser upp himlen every now and then. Vi kommer direkt fran en harsalong och oj sa harligt. Mitt har mar sa bra. Jag ar nu aterigen morkharig tack vare en lombokanska (ehm, en kvinna fran Lombok alltsa), som med pensel och farg sa noggrannt reparerade mitt sa kallade har. Innan hon borjade tittade hon skeptiskt och bekymrat pa min enorma utvaxt, kammade lite och tittade sedan lite till pa min risiga (eller rysliga) kalufs. Detta beteende holl hon pa med i cirka 10 minuter, haha. Naja, haret ar superbt och Tinan ar nojd.

Vi ar nu i Lombok, vilket ni redan listat ut. Med sma, mysiga och fargglada hus langs med riktigt bra vagar puttrade vi fram i en shuttle bus innan idag. Framme i Senggigi traffade vi annu en gang Dafi, var Lombokguide. Han gav oss rabatt pa ett boende, med pool naturligtvis. Snart ska vi leta upp ett spa for lite massage om jag far valja. Imorgon blir det val den odesdigra trekkingen om Fondell far valja, haha. Let's hope not!

Eftersom jag inte lyckades gora av med mina solglasogon for nagra veckor sedan, sa behovde jag ju inte kopa nya idag... [Angel...]

Och annu ett grattis till gamla Maxi, hihi!

Goodbye Paradise

Dagen har givit oss tva dyk, mat och vilostunder med musik i oronen. Att dyka ar anstrandande, menar man tittar pa fiskar, andas och ror lite pa fenorna! Ikvall ar vi alltsa helt slut. En undervattenskamera tillat oss att ta kort pa fiskarna och jag lyckades foreviga tigerfisken som attackerade Sunos, var divemasters, fenor. Stora hal i hans fenor efterat. Ehm, okej, kanske inte jattestora, men hal var dar atminstone! Nar firren borjade attackera (den sag gigantisk ut under vattnet, men var i sjalva verket bara nagra decimeter lang) simmade jag fort som fan darifran och vande mig bara om for att fota. Korre blev om mojligt annu raddare. Nar "faran" var over letade jag efter henne med blicken. Hoger - ingen Korre. Vanster - ingen Korre. Bak - ingen Korre. Fram - ingen Korre. Ner - ingen Korre. Slutligen tittar jag uppat och vem ligger och flyter vid vattenytan, cirka 20 meter fran den lilla fisken, om inte Korre!

Jag fick ett samtal idag. Min forsta tanke var att det var Dafi, var Lombokguide. Men i luren hor jag "Haaaj Tinaa" och det kan inte vara nagon annan an Erik! Sa tack for samtalet, det var underbart att hora ifran er. Hoppas er krogrunda blev superb, hihi!

Ja, VI VET, snart kommer vi hem! Pfft... En hel dros med blandade kanslor skoljer over oss varje gang vi hor en mening med orden snart och hem.

Imorgon bar det av mot Lombok och min kare van, som aldrig lamnar min sida, verkar vara sugen pa trekking. Det ar vandring. Vandring ar anstrangande. Tror det har slagit slint i huvudet pa henne. Kan val i och for sig inte skryta med att jag ar battre. Nar vi for nagra dagar sen skulle lamna in tvatten gick jag och letade efter min andra tvattpase. Jag hade nyss haft den, men helt plotsligt var den bara borta. Jag gick tillbaka till rummet, letade i sangen, bakom sangen, under sange, bakom min ryggsack och vid Korres saker. Till slut fick jag ga ut till Korre och fraga henne om hon hade tagit den. Hon bara tittar pa mig med stora ogon och forklarar att jag har den pa axeln. Idag pa dykningen blev jag av med min mask. Jag letade sakert efter den i fem minuter pa baten och fick skamset saga till Suno att jag inte hittade min mask. Han bara skrattar, pekar pa min hals och fortsatter skratta. Naturligtvis hade jag haft masken runt halsen anda sedan jag kom upp till ytan. Jag skyller pa varmen och min hoga alder!

By the way, fargningen av mitt har gick val inte riktigt sa bra som vi hade hoppats pa. Korre stonande och pustade var tionde sekund. Tydligen var det psykiskt jobbigt for henne att farga mitt har nar risken for att det skulle bli daligt var sa hog, haha. Visst andrades min nyans lite, men utvaxten ar lika narvarande som innan. A andra sidan, vad kan man forvanta sig av en harfarg som kostar 18 kronor?

Gili Air

Svetten rinner ner fran ryggen pa mig. Mitt har ar blont och ska fargas med indonesisk, inhemsk farg ikvall. Vi ska blanda fargen i botten av en sonderklippt vattenflaska och Korre ska smeta ut det i mitt har med hjalp av tva plastpasar pa handerna. Vattnet ar helt klarblatt, ska hoppa i plurret pa vagen tillbaka och ta bildbevis pa att jag faktiskt var i havet under var vistelse pa Gilioarna. Eftersom Korre inte kan vistas i saltvatten, sa soker vi oss till lyxiga boende med pool - helt okej for min del, hehe! Var toalett pa Manta Dive, dar vi for tilfallet bor, ar sa fin sa jag hade kunnat ata middag dar ikvall. Vi hade blommor pa toaletten, pa vasken och over hela sangen - vi ar pa smekmanad!

Igar sa jag hejda till min kara dykarinstruktor Avis, som hjalpt mig med viktbalten, BCD-vast, regulator, mask, snorkel, inflator, luft, visat mig fiskar, skoldpaddor, alar och bitande Nemofiskar samt hjalpt mig med ett quiz for den teoretiska delen. Ni har gissat ratt - jag ar nu stolt innehavare av ett dykarcertifikat! Jag behovde inte ens gora testet, det riktiga alltsa. Han tyckte det rackte med quizet eftersom jag bara hade ett fel, haha, sa underbart slappt.

Igar dok vi vid ett stalle som heter Shark Point. Som namnet avslojar finns dar gott om hajar. Nar de berattade detta blev jag forst sa skraj att jag var villig att hoppa av turen, men val nere i vattnet var jag sa uppspelt over att fa se "monstret". Tyvarr fick vi inte ens en skymt av dem, lite besviken, men det gar fler tag!

Nu sitter jag har sjalv, Korre fick springa tillbaka till hotellet som vanligt. Toaletten ar ett maste efter 5 minuter pa ett internetcafe. Det slar aldrig fel!

Dags att ga tillbaka!

Ha det underbart dar hemma, om 16 dagar ar jag pa vag hem!

Pissipuss

Gili Trawangan

Vi ar i paradiset. Kvallarna har ar sa vackra, sa mysiga och sa underbara. Jag vill inte till himlen nar jag dor, jag ska hit. Inga motordrivna fordon finns pa on. Vill man ta sig fram far man anvanda sig av fotter, cykel eller hast och vagn. Det finns sma bambubas langs med gatan, fyllda med kuddar, dar man kan ligga och titta pa film, vattnet ar helt klarblatt och varmen obeskrivlig.

Om det finns plats for mig ska jag borja pa mitt dykarcert imorgon. Vi har pratat med en pa Dreamdive och hon trodde de kunde klamma in mig. Det jag oroar mig lite over ar pluggandet. Tank om jag inte klarar det?! Haha, undrar om de har omprov, sadana ar jag expert pa!

Maste forresten beratta om var spannande fard hit till on. Det borjade med en bilresa fran Lovina Beach i Bali. Mannen vi akte med var sa trott sa han knappt kunde halla ogonen oppna. Han kampade hart med att halla sig pa ratt sida av vagen, gned sig i ogonen, vred pa sig jamt och standigt samt skakade axlarna lite - allt detta for att inte somna! Vi fick borja prata med honom om hans boende, familj, valet som ar i full gang i Indonesien, vulkanen, temperaturen pa on och sa vidare. Vi tog en kissepaus vid en huktoalett utan papper - funkade utomordentligt bra, lite kramp i benen bara, haha. (Temperaturen pa Bali lag pa 37 grader, har ar det annu "varre".) Vidare med bat over till Lombok, oj sa fint Lombok var. Till var stora forvaning var Lombok mycket finare och befolkningen mer behaglig. Baten vi akte med tog fem timmar och det var varmt. Nej, det var hett! Trots denna hetta lyckades jag somna. Naturligtvis tittade jag lite pa en indonesisk dramaserie ocksa och tro mig nar jag sager att den var dramatisk. Inte for att jag forstod ett ord av vad de sa, jag hade horlurarna i oronen samtidigt som jag tittade, men folk dog, folk blev skadade, folk blev kara, folk snattae och folk dog igen. Antar att det var en akta indonesisk sapa. Efter baten togs vi med shuttle bus till hamnen, dar vi fick en jatteharlig "guide" som hade svar pa alla vara fragor. Vi placerades pa en liten trabat som tog oss till var slutdestination for dagen - Gili Trawangan! Tva och en halv timmar for sent, men det var nastan medraknat, haha!

Nu ska jag dricka vatten, Korre tvingar mig pa grung av att det svartnar for ogonen nar jag reser mig upp. Sen ska vi till en pool och fa kallsupar, hihi!

Vara slagord forresten:

LIVET LEKER - SOLEN STEKER!

Far val passa pa att onska er alla en glad pask ocksa! Imorgon ska vi fira pask med varsta paskmaten, paskmust och paskagg bland alla hinduer och muslimer, haha, eller ar det en aterkommande dagdrom jag har? Inatt dromde jag att Korre baddade ner mig med tacke och allt. Pa morgonen nar jag vaknade var jag sa forvanad over att det inte fanns nagot tacke att jag satte mig upp och borjade leta efter det i rummet, tss!

Aterigen - GLAD PASK!

Delfiner och mannen pa den blaa moppen

Vi sag delfiner i morse. Massvis med delfiner. Harlig start pa dagen! Internet kloddar for oss, sa jag skiter i det har nu. Gilioarna imorgon - paradiset vantar!

Lovina

Korre ska ga till en veterinar! HAHAHA! Okej, kanske inte, men det hade varit sa roligt!

Idag fick vi betala alldeles for mycket for att fa komma till Lovina, ett stalle vid stranden i norra delen av Bali. Pa vagen hit sag vi apor - vilda, sma, sota apor i dussintal. Det var helt underbart att se!

Igar akte Johan och Erik till fantastiska Australien. Jag hoppas att ni far en helt underbar tid dar nere, vilket jag for ovrigt ar overtygad om! Det kommer bli tomt hemma utan er. Vem ska jag nu traffa pa tisdagarna? Vem ska jag titta pa film och grogga med? Vem ska jag aka till Ahus och kopa glass med? Vad ska jag nu hitta for ursakt for att fa aka till Tollarp och Vastra Vram? Haha... Saknade ar ni i alla fall!

Snart ar det pask. Jag har aldrig sett sadan uppstandelse om denna hogtid som i Aussie. Har pa Bali finns inte en tilstymmelse till paskagg, kan vara for att de ar hinduer kanske! Vilket datum ar det paskafton? Latt att det ska firas med nagot extra gott da, hihi!

Ubud

Efter en och en halv timmes bilfard stannar var shuttle bus mitt pa vagen - overhettad motor hette det! Efter en stunds vantan kommer en annan bil som tar mig och Korre till vart nuvarande boende i Ubud. 26 kr per natt inklusive frukost! Ubud ligger mitt i on, alltsa ingen strand att flaka ut sig pa. Daremot finns det stangda museum och elefantgrottor. Igar tittade vi pa ett dansupptrade. Egentligen ska det vara man som dansar, men sedan nagra ar tillbaka har aven kvinnor borjat visa upp sina talanger inom den balinesiska danskulturen. Kul att se och de hade en rolig twist pa slutet med en apa som flortade med folk i publiken. Apan var naturligtvis en utkladd manniska, men lyckades riktigt bra med imitationen.

Jag har hittat min favoritrestaurang har i Ubud. De har riktigt laga priser och riktigt god mat. Igar smakade jag det basta jag nagonsin atit inom vegfronten. Tofun har nera ar sa god och sa lange jag slipper djur i maten kan jag inte saga annat an att maten har ar underbar!

Ni ska veta hur modig jag har blivit. Idag kande jag ett sadant sug efter att rora en orm. Det satt en kille med sitt "lilla" husdjur vid entren till elefantgrottan och jag gav mig fan pa att jag skulle klappa den pa vagen ut. Tyvarr fanns han inte i sikte nar vi var klara, sa jag far ha det tillgodo.

"Taxi? Transport?" Dessa ord ekar i huvudet pa mig anda tills jag somnar pa kvallen. Var tripp idag borjade vid ett museum. Nar vi kommer dit traffar vi tva icke engelsktalande man, som inte kan forklara varfor det ar helt tomt pa ett museum som har dorrarna oppna med nycklarna hangande i dorren. Strax forstar vi att det kanske ar oppettiderna det ar "fel" pa och vi lyckas rakna ut att det faktiskt ar den riktiga lordagen idag (alla dagar ar som lordag for oss). Sa vi fick ta vart pick och pack och ga tillbaka till elefantgrottan i stekande sol. Svetten rann och jag horde "Taxi? Transport?" for vart tionde steg jag tog. Val framme och vi njot av lite tempelbyggnader och grottor innan vi aterigen begav oss ut pa den stora tillhorande parkeringen. "Transport?" hor jag... Vi nappar och Korre prutar ner priset fran 70 000 till 40 000 rupiah. Mannen vi pratar med tar oss till sin boss. "My boss vill drive you, yes?!" Vi tittar bort pa den man som han benamner som sin boss, men det enda vi ser ar en turistpolis. Turistpolisen tar pa sig en jacka som doljer trojan som avslojar hans sanna yrke, alltsa turistpolis, och lamnar sedan sin vaktpost. Tro inte att det fanns fler poliser dar. Han hade ensamt ansvar, men beslot sig for att skita i det och istallet tjana nagra kronor som svart taxichaffis, haha!

Jag har forresten kopt en rosa raincoat, tigger till mig rosa menyer och igar gick jag med en blomma i haret - jag ar sa flickig, haha!



Tysta leken borjar nu

Idag var vi pa en utflykt - det var jag, Korre och var guide. Igar nar vi bokade berattade de att detta var valdigt impopulara utflykter, valket marktes pa antalet medpassagerare vi hade i bilen. Det var en tyst guide, men fragade man nagot fick man minsann svar. Han visade oss ett tempel (mitt forsta), vi besokte en butterfly park dar vi fick se enorma fjarilar och guldiga puppor, vi kande pa vatten fran hot springs och vart sista stopp var uppe bland risfalten - enorma mangder ris. Vi avslutade var lilla dagstripp pa en till synes jattemysig restaurang med fantastisk utsikt over risfalten. Myskanslan forsvann nar jag hittade kyckling i min vegetariska ratt och nar det dok upp insekter lite var som helst i riset. Ser jag en insekt plockar jag bara bort den. Ser jag tva borjar jag leta efter fler. Ser jag tre slutar jag ata!


Det var en valdigt anstrangande dag som naturligtvis kravde manga timmars vila efterat, hihi. Men det var kul att se lite mer an stranden, mycket kul!


Forsta april

Jag vill veta exakt vad ni har lurats med och vem som blev ert offer!

Beratta, beratta, beratta!

RSS 2.0