Singapore Sling

Vi bor for vars 30 spann och lever for sma summer, men stora pengar. Idag tog jag ut 1 500 000 rupi - inte lilla summan det! Imorgon har vi en utflykt planerad, detta for att gora ar vistelse har pa Bali lite mer kulturell. Hitintills har vi bara hunnit med stranden, stranden, stranden och ett spa. Spaupplevelsen fick vi idag och balinesisk massage plus body scrub stod pa schemat. Vi fick tva unga killar, min var nastan lite skrammande ung. Duktig var han dock. Medan Korre blev knadad pa bade det ena och andra stallet fick jag en lite mer diskret behandling, vilket uppskattades sa, haha! Efter body scruben var jag aningen blekare, hur nu det ar mojligt, och nar vi kommer till stallet dar vi bokade morgondagens utflykt sa far jag varldens mest ovalkomna dialog med den ena killen.

- When did you arrive in Bali?
* Yesterday.
- Oh, okey. Yeah, because your skin lookes so... white...
* You think I'm white?
- Yes, yes!

Pfft va, haha. Antar att jag far pressa de tre sista dagarna i Singapore!

Var utomhustoalett erbjuder oss nya husdjur varje kvall. Igar hade vi en stor kackerlacka och Kore brister ut i ett forskrackt: "Alltsa, jag kan ta precis ALLT utom kackerlackor!". Ikvall hade vi en ratta pa besok och Korre vralar att "Jag kan ta ALLT utom kackerlackor och rattor!". Jag vantar med spanning infor morgondagens overraskning, hihi!

Bali

Ah, jag ar i drommarnas land. Lite fattigare an vad jag hade trott, lite mer turistigt och lite mer patrangande, men FAAAN vad underbart. Vi har hittat Gloria Jean's, vart favoritcafe som har pa Bali aven erbjuder gratis internet. Inte nog med det, de har bananbrod ocksa.

Vi var pa jakt efter europeiska tamponger idag (for mycket information, jag vet), nar de aterigen haffade mig for att kolla min vaska. De sokte igenom vaskan med sadana pinnar de har vid sakerhetskontroller pa flygplatsen. Ser jag verkligen sa farlig ut? Haha...

Nej ta mig tusan, jag har inget att beratta, trivs har gor jag i alla fall och imorgon ska jag ha en ananas pa stranden!

Explosiva Turner

Varmen har ar sa patrangande att vi omedvetet soker oss till de luftkonditionerade shoppingcenterna. Himlen har oppnat sig... igen. Vet inte om det ar nagot fel pa oss. Vart vi an aker sa tar vi det forbaskade regnet med oss. Tur att man har stora gratiskartor i vaskan, de funkar utmarkt som paraply.

Jag ser tydligen valdigt kriminell ut, for nar vi befann oss i sakerhetskontrollen pa flygplatsen i Cairns for tva dagar sedan gick det inte riktigt sa smidigt som det brukar gora. Forst kollade de min vaska och fragade om jag hade en tejprulle dari. Det var forbjudet material, jag antar att jag hade tankt strypa nagon med det. Snallt lamnade jag over min valbehovda tejprulle och de kollade min vaska igen. Nu ar allt bra, tankte jag, men icke. Precis nar jag ska ta min vaska och ga, sa haffar nasta person mig och tva uniformskladda sakerhetsarbetare forvisar mig till ett bord med en liten maskin pa. De forklarar vanligt att de ska kolla efter explosiva amnen i min vaska och i mina klader. KLADER, tankte jag, ni ska val inte tvinga mig att ta av mina klader har mitt bland allt folk. Nu blev jag sa nervos sa att overlappen borjade skaka, dels for den eventuella stripteasen, dels for att de skulle leta efter explosiva amnen. En minut senare var allt det hemska over, jag hade inga farliga substanser i min vaska och jag fick behalla kladerna pa. Haha, som det kan ga va!

Inatt dromde jag inte sa mycket om manniskor, som man kanske normalt sett brukar gora. Istallet kryllade mitt huvud av tankar kring mat, frukost, palagg, fil, yoghurt och croissanter. Jag vaknade upp hungrig som tusan och med ett enormt sug efter yoghurt. Att det ska vara sa svart att fa tag pa!

Imorgon ska min drom sedan mellanstadiet forverkligas, vi ska till Bali! Innan dess ska Korre hinna bli klar med sin ansiktsbehandling, vi ska vaxla pengar, ata middag, packa vara vaskor samt be till nagon regngud.

Nasta gang vi hors ar vi aterigen i ett annat land, wooo!


Singapore

Korre ar helt forslappad. Jag kan fa hene att gora vad som helst, precis som med en pinocciodocka - man bara drar i tradarna! Vi kom till Singapore igar efter en flygresa med varldens sotaste lilla singaporiska man. Med plockade ogonbryn, femiga rorelser med handerna, en genuin vanlighet, undertbart skratt och aterigen sa sot kunde vi inte gora annat an att alska honom! Han forgyllde hela var resa, hihi...

Trots tre timmar vid datan hann jag inte mer an sa har. Vet inte varfor...

Bye Bye Oz

Nu sitter jag har, i Australien, sista kvallen...

Australien har verkligen varit underbart. Underbara manniskor. Stjarnan vid lagunen har i Cairns. Snorkling. Vi har forsokt surfa och lyckades faktiskt sta upp, bara det ar en bedrift i sig sjalv. Skydivingen var helt absurt. Jag gor inte sadant, eller jo, nu vill jag. Nu har jag ju till och med lockat Malte till att hoppa bungyjump med mig. Tror hon nappade pa det ocksa...?! Vi har inte sett nagra vilda delfiner, men jag har last i Lonely Planet om Indonesien att det kan finnas just sadana firrar aven dar, hihi. Det enda jag saknar ar en tripp till Fraser Island, men man kan ju inte fa allt!

Imorgon ska vi aterigen sitta pa ett flyg. Tack och lov ska vi inte hem, det ar jag inte redo for. Singapore i tva dagar, pa hotell dessutom, darefter Java, Bali och Lombok. Atminstone ar det sa vi planerat... Tror jag...

Idag snaggade jag huvudet, numera helt rakad. Riktigt skont att se oronen sta ut fran huvudet. Ska lata det blonda vaxu ut pa nytt. Bildbevis far ni inte, jag gillar namligen att ljuga. Men ljuger jag verkligen? Mm, det ar fragan. Sug pa den ett tag!



Kuranda

Idag tog vi en dagsutflykt till Kuranda. Resan dit och hem var helt klart det basta, sjalva Kuranda var inte mycket att se. Pa ditvagen fick vi hoppa in i en liten bur, det var skyrail som gallde. Hemvagen bestod av ett gammeldags, valdigt mysigt tag som korde langs med bergskanten eller vad man ska saga.

Idag har vi gjort en pakt. Vi ska go crazy med kamerorna. Hitintills har vi varit ratt lama med att dokumentera var resa, men det ska bli andring pa det nu! Imorgon ska jag klippa av huvudet, atminstone lite av haret pa knoppen - valbehovt ska ni tro!

Mamma har bokat hostel till oss i Singapore, atminstone var det vad vi trodde. I sjalva verket ar det ett fancy hotell vi har fatt for en rimlig peng, haha. Klart vi ar varda lite lyx, helt klart!

Forresten sa maste jag ga tillbaka till den feta karringen i pyjamas imorgon. Man maste tydligen planera sager Korre, trodde forst mamma var pa besok, hihi... Passkort till visumet eller nagot i alla fall.

Pussipuss

Coconut Fish

Jo, idag blev jag sur pa en tant i pyjamas. Vem jobbar i pyjamas? Sa bara skrattar hon nedlatande at mig nar jag skulle kopa frimarken. Pfft! Korre envisas med var underbara men alldeles for kalla air condition, sa jag har en forkylning pa G. Annars ar allt kanon. Jag har aterhamtat mig efter gardagens hopp, men det pirrar i magen varje gang jag tittar pa bilderna och oftast far jag titta en extra gang for att verkligen forsakra mig om att det ar jag pa korten.

Imorgon har vi en utflykt till Kuranda, det ar nagot med ett tag med underbar utsikt, skyrail samt vandring i sjalva Kuranda. Det later mysigt. Vi hoppas pa moln, for idag var det for jakla varmt. 34 grader igen och allt vi har gjort ar att ligga vid lagunen och sitta pa Gloria Jean's cafe och ata bananbrod! En och annan chailatte slinker ocksa ner lite da och da, detta for att variera mig mellan alla varma chokladmjolkar!

Snart ar det dags for nasta aventyr - Indonesien! Vi har kopt en Lonely Planet om Bali och Lombok och Bali ska tydligen vara rena rama paradiset for vegetarianer, sa medan Korre kommer svalta de nastkommande fem veckorna sa kommer jag leva som en kung i sin mest feminina form!

Tack for alla fina kommentarer, de uppskattas!

Skydiving

Hemligt uppdrag genomfort. Idag har vi alltsa gjort det. Vi satte oss i ett litet, litet flygplan. Det var jag, Korre, Charlotte och alla vara medhoppare och kameraman. 4,3 kilometer upp i luften och det var dags att hoppa ut. Det var hogt, HOGT, och jag var naturligtvis forst ut. 1-2-3 hopp och gud vad jag skrek. Fritt fall i over en minut och jag skrek hela vagen, haha! Jag trodde jag skulle do av farten, det gick sa sanslost snabbt, man bara foll och foll. Bilar kor inte sa snabbt... Det var omanskligt, men otroligt kul. Vilken upplevelse!

Efterat gick vi och tog en fika med Charlotte, den svenska schweitzaren. Har aven bestamt traff med henne i Singapore, da hon skulle dit samma datum som vi.

Nu,  ett skydivingcertifikat senare, sa ska ni fa se lite bilder. Menar, bildbevis kravs sakerligen for att ni ska tro pa mig nar jag sager att jag har gjort det. Jag med min hojdskrack...



Cairns

Idag hade jag tva extra roliga mail i inkorgen. Ett fran Madde och ett fran Maxi - underbart att hora ifran er!

Lite bilder fran raftingen som var lite for mesig, men vad fan, jag latsas som om det var riktigt macho-avancerat, sa tror ni att jag ar jattemodig, okej?!




Igar var vi pa snorklingsutflykt med en bat som hade varldens trevligaste personal. Den ena, Rob, tyckte aven att Korre var valdigt trevlig, haha! Vi simmade med stora fiskar, nej gigantiska, skoldpaddor och mycket annat. Det var en underbar dag med perfekt vader och lagom mycket anstrangning. Jag kom fram till att detta troligtvis var en riktigt energikravande dag for oss tva om man jamfor med hur vara ovriga dagar ser ut den har varen. Ni ar avundsjuka, jag vet!
[Blink, blink]




Nu ska vi till lagunen, wooo!

Mission Beach

Mission not completed, neither impossible!

Vi bor nu i ett tree house i Mission Beach i vantan pa morgondagens rafting. Jag tvattar mina klader, bland spindlar. Jag ater, med spindlar. jag duschar, med spindlar. Jakla regnskog... Aja, jag grater inte i alla fall, hihi... Rummet ar atminstone helt okej, till och med lite mysigt. Pa dagen fornekar vi att vi bor dar och pa natten slass vi om the one and only lakan. For nagon timme sedan gjorde vi oss redo for stranden; bikini, solkram, fult uppsatt har och en handuk i hogsta hugg var ett faktum. Tre minuter senare star vi och vantar pa var skjuts ner till centrum och vad hander? Jo, regnet oser ner och vi hor ocksa askans avlagsna muller. Trist, men det blir nog battre. Dessutom gav det oss en ursakt for att leta upp ett internetcafe.

Min kamera har gatt sonder, typiskt nar man antligen kommer ivag pa en langresa. Det komiska ar att den fortfarande kan ta kort, men skarmen ar helt svart. Det blir en overraskning sen nar man lagger in dem pa datan, se hur korten har blivit alltsa. Naja, blir kanske en ny kamera senare pa resan, men inte i Oz - for dyrt! Ska pryla Olympus forsaljare nar jag kommer hem!


Whitsundays

    
Lite bilder fran nar vi var pa Australia Zoo...


Vi har nyss satt vara fotter pa det stadiga fastlandet igen. Detta efter tre dagar till havs. Det har varit en underbar segeltur med en liten och alldeles lagom stor grupp. Vi hade en maneating spanjorska, ett sott par fran England, tva hollandska och leksugna tonarstjejer, en belgisk psykolog, ytterligare en hollandska som slagit sig ihop med spanjorskan och slutligen tva stockholmare. Vi hade allt vi behovde, det marker ni va, hihi. Vi har solat pa kritvita strander, snorklat, atit underbart god mat, sett regnbagar over obebodda oar, badat med stora firrar och mycket mer. Kortspelandet var ett aventyr i sig. Att forklara "neger och president" var inte det lattaste, inte heller att fa psykologen att ge med sig. Hon hade sa kassa regler, men jag var glad anda... Anda tills jag forlorade. I ovriga Europa heter det forresten inte neger, utan hora... Tur att vi inte ar rasfientliga i Sverige [blinksmiley]...
Igar nar vi satt ute i solen och guppade pa vagorna sa skamtar Buck, den ena hollandskan, om att hon har en massa svarta harstran under fotterna. Da bestammer psykologen sig for att hon ska beratta om sina brosthar, som brukar bli riktigt langa pa bara en dag. Poff sa ar de dar liksom. Total tystnad tills nagon forsiktigt sager "Hehe, magic...". Det roligaste var nar Buck, cirka 10 sec senare, berattar att hon bara skamtade med sin fotsuleharvaxt. Haha, vissa manniskor va!

     

Airlie Beach

Antligen ar den langa bussresan over. Vi akte hit med tva riktigt irriterande fjortisbrudar. Nar vi kom till vart hostel upptacker jag att det ar just dem tva som hittat samma hostel som mig och Korre och att det ar just dem tva som vantar pa toaletten vi ockuperar. De var riktigt trevliga, haha...

Just nu langtar jag efter en dusch. Mitt huvud ser ut som ett kapsejsat oljefartyg. En tjej som satt och at inne pa vart hostel fragade oss om det regnade nar vi kom in. Ni kan tanka er hur haret ser ut va?!

Imorgon ska vi ut och segla pa stora havet. Whitsundays nasta. Jag vet knappt vad det innebar, men det ska bli trevligt!


Mot Airlie Beach

Sa sitter vi aterigen vid datorerna som endast kostar 2 dollar i timmen. Billigt ar gott! Alarmet borjade irritera mig redan tva minuter i fem imorse. 56 minuter senare stiger jag och Korre upp, springer in pa toaletten och gommer oss i den ena duschen. Anledning: Korten fran igar nar vi var pa zoo var avslojande. Jag sag aterigen flintskallig ut, ungefar som nar jag, Korre, Erik och Johan var pa Tosselilla i somras. Okej, kanske inte sa illa, men nara. Nu ar jag nastintill svartharig igen och slipper den genanta utvaxten. Nar jag forberedde dagens frukost traffade jag ett aldre par fran Australien. Efter en stunds prat fragade han varifran jag kom. "Sverige", svarade jag snallt och aterigen fick jag hora att svenskar brukar vara blonda. Jag blottade mig totalt och berattade att jag ar blond egentligen, vilket fick frugan i forhallande att oppna sig for mig. Sag inte detta till nagon, men hon maste farga sitt har pa grund av att hon borjar bli graharig. Hemlis, hemlis... Hihi!

Ater till var zoouppelvelse. Vi fick se alligatorer, krokodiler, koalor, kangurur, elefanter, tigrar, faglar och en massa annat. Pa alla stigar satt waterdragons vilket fick Korre att grymta och stona var gang vi skulle passera, mycket underhallande om an lite tidskravande, haha. Koalan klappade vi och sa jakla mjuk. Kandes som ett riktigt gosedjur om man bortser fran urindoften. Det positiva ar att de hade riktigt stor plats att rora sig pa. Traden de lever i strackte sig namligen langt utanfor zooets granser. Jag kan ha hort fel, men jag tyckte de sa 300 kvadratkilometer. Mycket var det i alla fall, sa jag var nojd. Kangururna matade och klappade vi, vilken mjukispals. Korre var dock radd for dem, hon trodde de skulle attackera henne.

Idag har vi en valdigt slapp dag. Bussen som gar 16.40 ska ta oss till Airlie Beach. Sa fram tills i eftermiddag far vi forsoka underhalla oss sjalva. Blir val datan, lite fika och en dusch. Far forsoka hitta ett Crunchie, ett australienskt choklad som ser ut som chokladdoppad skumgummi, mmmm... Maste halla blodsockret upp under den 16,5 timmar langa bussresan vi ska genomlida!

Hur har ni det dar hemma? Nagot nytt som hant? Jag vill veta!

Fortsattning foljer var det ja...

Jo, sa att eh...

Jag har ett sug efter bananbrod. Ta mig tillbaka till Sydney! Jag far val noja mig med havregroten jag far pa morgonen. Det ar billigt om inget annat.

Igar kvall skamde Tina ut sig lite, men ingen vet att det var jag. Nej jag tanker inte saga B, ni far noja er med ett flummigt A. Lite kul var det...

Imorgon ska vi till Australia Zoo, detta efter Korres onskan. Som tack for detta har jag fatt aran att valja nasta film vi ser pa bio. Funderar pa att ta en romantisk komedi... Haha, je rajt!

Vill ni veta en sak? Ju molnigare det ar har, desto brunare blir jag. Jag klagar inte. Branna utan att behova pressa vid en liten pool alternativt nudiststrander - underbart ju!

Vi behover en dromtydare. Vi drommer sa jakla mycket och sa jakla osammanhangande... Vi slar snart knut pa tankarna om vi fortsatter forsoka lista ut vad de betyder, hihi...

That's it!

Datavanligt vader

Molnen har annu inte tomts pa vatten, konstigt nog... Idag har vi i alla fall lanat paraflaxer, sa vi ar redo for nasta regnskur. Vi har en plan nu. Jo, det ar sant, vi vet vart vi ska harnast och nar. Pa torsdag lamnar vi Noosa. Efter 16,5 timmars bussresa ska vi vara framme i Airlie Beach, varifran vi ska pa en liten tvadagars battur. Forhoppningsvis blaser vi inte ivag med cyklonen, hihi... Nar vi kanner oss klara dar far vi vidare till Mission Beach. Det later religiost, jag vet, men vi ska testa rafting dar, inte nattvardsvinet! Darifran tar vi oss sedan till var slutdestination i Australien - Cairns. Jag hoppas pa dykning dar och sen har vi ju vart hemliga uppdrag...

To be continued...


Dumma cyklon

Just nu dras vi med cyklonens symptom; regn, blast och molnighet star pa menyn! Fraser Island, som skulle blivit en av vara efterlangtade utflykter, har evakuerats... Just nu befinner vi oss i Noosa och precis som alla andra stallen i Australien sa ar aktiviteterna har inte anpassade for daligt vader. Kanske komme rvi andra pa ordningen bland vara stopp, vi far se hur det blir och var vadret battrar sig forst.

Ha det bra och tank pa oss i vart regniga paradis, hihi...


Tight Trip

Gud, Korre beskrev mig nyss som en naturbegavning angaende surfingen pa facebook. Lite val overdrivet, det far jag val erkanna, haha... Det var andra lektionen idag och vi fick avancera till en mindre brada (sa pass bra ar vi alltsa). Han larde oss styra/svanga och tro det eller ej, men jag fick in tva riktiga fulltraffar. Det marker man pa instruktorens reaktion, busvissling ar hogsta betyg, mmhm... Idag fick vi sallskap av en liten flicka, hennes mamma och mammans far. De ar house swingers. Kommer fran Kanada, men har bytt hem med en australiensk familj, coolt. Deras van till familjen tog kort pa dem och sa till mig (efter ett av mina lyckade vagfanganden) att hon kunde skicka bilderna pa mig och Korre om vi gav henne var mailadress. Mycket tacksamma!

Vi har lite svart att fa tiden att racka till har i Australien. Vi har sa mycket kvar att gora och sa manga plaster kvar att se. Vi fick banta ner det rejalt nyss, det ska ni veta! Lite synd, men samtidigt ar vi overens om att inte lamna Yamba en dag for tidigt. Sex natter har ar minimum.

Puss pa er stackare dar hemma!

Surfing

Ah, livet leker...

Yamba ar som sagt underbart. Haha, jag vet att jag ar tjatig. Idag har vi i alla fall surfat. Var tredagarskurs borjade idag och shit vad kul det var. Vi hade en trevlig prick till instruktor som visade oss delfiner i vagorna, men jag ser for daligt sa jag sag inte dem. Next time... Vi fick lara oss om vagor, om havets konstigheter och lite annat teoretiskt skit som ar bra att ha en hum om. Strax darefter fick vi hoppa i blurret med varsin gigantisk brada. Ju storre de ar, desto lattare ar det. Efter cirka en, en och en halv timme stod bade jag och Korre upp, om an pa skakiga och rangliga ben. Trodde aldrig att det skulle vara sa kul som det faktiskt var, otroligt underhallande traning. Jag var helt slut efterat. Hur manga liter saltvatten vi svalde under vara tva timmar med surfbradorna ar annu okant!

Maste beratta om australienarnas tidsuppfattning. Nar vi var i Coffs fragade vi en kvinna som inte sag ut att ha den basta motionen hur lang tid det tog till narmsta mataffar. Hon visade oss ratt riktning och sa att det tar ungefar 20 minuter. 40 minuter senare var vi framme och affaren var stangd, haha. Idag fragade vi receptionisten samma sak, alltsa efter en storre mataffar. Aven hon sa att det tog 20 minuter och ritade ut vagen pa var stora, turistiga karta. En timme senare var vi framme! Gar deras klockor langsammare an vara svenska mantro?

Utflykten

Idag har jag och Korre varit pa en liten utflukt med ytterligare sju personer plus var guide, Shane. Det kandes valdigt hemmagjort, hela trippen, men det var lite av charmen. Vi fick tre underbara timmar med tips om vad man kan sysselsatta sig med i Yamba. Vi ska forsoka fa se bade delfiner samt kangurur i det vilda.

Dagen i fraga har inkluderat manga fina utsikter och en del badande. Vi fick borja med lite rundvisning, for att sedan hoppa fran klippor i nagot de verkar kalla sotvattenpooler. Den forsta klippan var rena barnleken, hihi. "Poolen" vi hoppade i var 70 meter djup och den som nuddade botten med fossingarna blev erbjuden en miljon dollar. Nej, jag klarade inte det... Nasta klippa var hogre, nastnasta annu hogre och den sista var sa ofantligt hog nar man stod darifran. Inte manga vagade hoppa darifran vilket eggade mig till att gora det. 10 meter kandes som 20 dar uppifran, men det var en rolig upplevelse. Tyvarr klantade Korre sig med kameran, sa man ser bara mig innan hoppet och sedan sjalva plasket, men that's good enough. Alvedonen har nyss borjat verka, vilket jag ar mycket tacksam for. Oronen gillade inte mitt modiga hopp lika mycket som jag gjorde, sa jag gar runt med sprangande oron. Men vad gor det liksom, ikvall ska vi ju pa BBQ. Hihi...

Maste aterigen saga hur jakla harliga de ar har pa detta stallet. Shane, var guide idag, var en humoristisk liten prick som gillar att jaklas med turister. Receptionisten ar stortskon, men riktigt forvirrad, sa hon ger oss nagra skratt om dagen. Den feminina killen i baren/cafeet ar sa sot sa man vill ata upp honom och staderskan och den manliga staderskan (bada runt 60 ar) ar helt underbara. De har utan tvekan lite loveylove har pa jobbet. Sa, vad vill jag ha sagt? Folket har ar UNDERBARA!


Haha, Turner har hittat hem!


Hmm, nagonstans med bra utsikt?!


Hopp! (Lilla klippan.)


En odleliknande sak vid vagkanten, cooling!


Vi matade lite pelikaner pa vagen hem.


STORA klippan, innan hoppet. (Jag ar den lilla pricken snett ovanfor folksamlingen, sa ni inte tror jag mesade fran den lilla hojden, haha.)


Pladask!


By the way, min tattoo far riktigt mycket uppmarksamhet har nere. Helmulotta trivs, tss!

Yamba

Har vill vi stanna. Jag trodde Coffs var bra, men icke. Men det har stallet, Yamba (som busschaufforen pa Greyhound tipsade om), ar helt fantastiskt. Det ar ett relativt okant stalle har pa ostkusten, mestadels for att det ar sa nytt. De har inte manga turister, men de som finns verkar hur trevliga som helst. Vart hostel, som mer liknar ett hotell, ar endast 4 manader gammalt. Frascht, luftigt, modernt och billigt. Vi ar numera YHA-medlemmar och tjanar storkorvan! Vi letar desperat efter aktiviteter for att kunna stanna sa lange som mojligt och vi har hittat en hel del. Imorgon ska vi pa Shane's 10 dollar tour, pa kvallen ar det BBQ har pa YHA och sedan ska vi anmala oss till en tredagarskurs i surfing. Det finns endagarskurser ocksa, men med tanke pa vart osinne till balans valde vi den langa.

Godnatt!

De efterlangtade bilderna

 
Flygresan

 
Sydney, Hyde Park.

  
Operahuset och bron, heter den Harbour Bridge?

  
Manly Beach.

   
Tidsfordriv i Sydneys parker.

 
Coffs Harbour. Promenad och cykeltur. (Miljontals med krabbor under min cykel.)


I teorin skulle detta kunna vara vart stok. Tro mig, Korre ar varre an mig! Men det ar kanadensarnas horna, hihi...

Bloggen ar inte sa snabb med att ladda upp bilder, sa ni far noja er med dessa sa lange!

Sma saker

Ja, det finns sma saker som inte ar viktiga. Sadana som ar totalt ointressanta. Jag tanker namna dem anda. Korre lever efter en hard veggiediet. Idag at tosabiten bonor, kan ni tanka er? Det krop ett litet kryp ur min vaska, jag tror hon lagt agg i mina klader. Sma baggebarn, sott! Hihi... (Jag menar inte baggebarn som baggebarn med Bagge i Idol som far.)

Saker Tina undrar, sjalvklart med ironi i rosten!
Varfor svarar inte Johan?
Varfor sms:ar aldrig mor?
Varfor vagar inte Stig kommentera?
Varfor... Hmm... Nej, jag kommer inte pa mer just nu!

Sunny day

Sista dagen i Coffs Harbour och vi borjade dagen med mina nya favoriter - salarna! Okej, delfinerna var ocksa harliga, men salarna, guuuud. Sa mysiga varelser. Jag kan inte komma ihag vad stallet heter, men de raddar skadade salar, delfiner, skoldpaddor och andra fiska som de sen rehabiliterar och slapper ut i det fria. De hade aven en show med nagra salar och delfiner som vi kollade pa. Underhallande for barn som oss, hihi.

I eftermiddags gick vi ner till stranden for att sola bland moln och regn. Jag lurade Korre och sa att solen kom bara det regnade en liten stund forst. Solen sken aldrig. Men som plaster pa saren blev vi nastan mosade av ett flygplan!

Coffs by bike

Ar kvar i varma Coffs. Idag hyrde vi tva rostiga cyklar som vi tog oss runt pa nar vi utforskade stallet. Helt plotsligt var vi vid The Botanic Garden. Vi hamnar alltid dar... Ingen cannabis i denna dock. Pa vag hem motte vi en man pa motorcykel. Han undrade efter vagen, men vi visste mindre an han. Sa helt plotsligt sager han: I have to leave this state in 3 hours and 15 minutes, because the police caught me... Nu blir Tinan lite nervos och omedvetet tog jag nog ett steg bakat. Det visade sig att han bara kort for fort, men han var skum och troligen paverkad av nagot. Det ar var teori i alla fall, haha... Nu hinner jag inte mer.

Kram pa er! Eller puss, ta vad ni vill ha...

RSS 2.0