Dumma mig

Jag ljög. Naturligtvis. Jag ska bara vara hemma på nyårsafton!

Jag kämpar mot ett beroende just nu. Alldeles riktigt, det är nässprayen igen. Jag har inte ens möjligheten att fuska och ta mig en stänkare i näsan, för alla tre flaskorna är tomma. SNUSTORRA! Sjuk känner jag mig också. Febern är säkerligen ett faktum, Madde-feber alltså... Det vill säga 37,3°C. Jag kokar inombords, mest av ilska över min täppta näsa. Om jag känner efter riktigt noga har jag nog ont i halsen med... Och öronen. Öronen har jag bestämt ont i, faktiskt. Tror jag har snörvlat lite för mycket. Jag är pjallig när jag är förkyld.

Nu ska jag (läs den vandrande sjukdomen) gå och lägga mig. Godnatt nussor!

No fear comes with my new year

Nu händer det saker här. Planeringen har äntligen kommit igång. Lite sent tycker kanske en del av er, med tanke på att nyårsafton är om tre dagar. Jag håller på tidsoptimistens främsta motto; bättre sent än aldrig. Anyway... För min del blir det fest i inget mindre än Balsby. Träffade en gammal bekant som tydligen umgås med vissa av dem jag umgås med. Konstigt att vi aldrig stött på varandra på fester tidigare... Jag blev i alla fall bjuden och kände mig tvungen att tacka ja. Dumt med tanke på att jag inte vill göra något egentligen. Samtidigt kan det vara kul att träffa lite nytt folk. Så nu vet ni var ni hittar mig när saknaden blir för stor. Mamma har köpt skumpa och pappa står just i denna stund och stryker min klänning. Själv ger jag bara order. Det kan i och för sig vara en svår uppgift, bara så ni vet.

Jag är inte lat. Lat är man när man inte ens orkar ta med sig sin egen jacka hem från jobbet. Jag har tre jackor i mitt skåp. Konklusion: Jag är lat.


Sittelie Dittelie

Om vi bortser från bristen av snöflingor, så var gårdagen riktigt bra. Jag började jobba klockan 06.01 och hade länge fasat denna julafton av jobb och slit. Men ack, ack, ack så fel jag hade. Det var så lugnt på jobbet så jag hade kunnat gå hem halv 12. Men lunch och dammning på akuten gjorde att jag lyckades stanna ända till ett. Man får inte vara korkad, det var ju storhelgstillägg, hihi! Hade alla julaftnar (pluralböjning frågetecken) inneburit denna sortens arbete hade jag ställt upp och jobbat varenda en.

Tomten kom i form av en grotesk grismask. Det är inte relevant, för han kom och det är det enda som betyder något den 24 december. Alla hade varit snälla i år, särskilt släktens alla djur. Själv fick jag min älskade 65-litersryggsäck som ska livnära mig under våren och på dess äventyr.

Via ryktesvägen har jag hört att årets julklapp skulle vara en upplevelse och tro mig när jag säger att jag fick en sådan - på jobbet! Jag fick se en avliden människa. Första gången faktiskt. Det var lite pirrigt, men Avdelningsprinsen följde med mig in.

Att hat föder hat vet vi, men att kärlek föder kärlek glömmer man lätt. Kärlek växer långsammare än hat, så släng in lite tålamod och vi har en finare värld... Så småningom... Någon gång... Kanske...
Jag tror det!

Kom Tomten med något fint till er i år?


Light is coming

Inledningsvis vill jag berömma mig själv för min tappra förmåga att kunna hålla mig borta från tekniska kommunikationsmedel i 18 timmar och 33 minuter i lördags.

När jag och vovven var ute på promenad i fredags kväll hände något märkligt, men intressant. Nåja, en tänkare som jag tyckte det var intressant... Själva tanken i sig kommer jag inte ihåg, men jag vet att tankegången gick så här: En tanke ploppade upp i huvudet på mig. Jag funderade på den en stund, men insåg ganska snart att tanken jag hade bara var en tanke som jag brukar få när jag tänker på något. Ni vet en sådan där jag-mår-bättre-av-att-tänka-så-här-tanke. Normalt sett brukar jag inte tänka att mina tankar är sådana, utan accepterar dem för deras defensivitet. Meeen, icke denna gången! På något underligt sätt lyckades jag ligga ett steg före mina tankar. Fattar ni?! Haha, nej jag anade det... JOHAN hade fattat!

Jag har kommit på det mysigaste ordet till den äckligaste kroppsdelen - fossing! Är det inte sött så säg. Lille fossingen, hihi... JOHAN tycker nog också att fossing är ett sött ord!

Vad har jag mer gjort under min mycket energigivande helg? Jag har målat pepparkakor. Jag och mamma satte igång direkt efter att kristyr och glögg var framdukat. Och fina blev de, det ska ni veta. För att visa hur jäkla grymma the Pålsson's är bjuder jag här på ett smakprov. Tro inte jag bjuder dig på en ätbar pepparkaka, du får bara se highlightsen. Fast JOHAN kanske får en riktig!


Min alldeles egna griseknoa. Munnen är rosa, som ni ser. Anledningen är att jag inte ville äta den röda karamellfärgen på grund av ett E-nummer. Istället färgade jag med lite rödbetsspad. (Uppfinningsrik är ordet ni söker!) Den blåa färgen är ny för i år. Vi kände för en modernisering, även om jag annars är väldigt konservativ angående jultraditioner.


Här har vi förvirrade Lotta. Spana in hennes spetskrage! Jag har sytt den själv.


Trotsiga Birgitta visar rumpestumpen för er, hihi... Busigt, va?!


Slutligen snygga Lisa. Rätt modern om man jämför med hennes väninnor, hon har nämligen linne på sig!

Nu förstår jag att ni är jättespända på att få veta hur det har gått med mitt album. Det har gått superbt. På endast tre dagar har jag knåpat ihop alla Karnevalbilderna till en lekfull samling. JOHAN kommer tycka det är så fint, troligtvis för att han är med på korten! En som inte var lika glad under skapelseprocessen var den så kallade modern i huset. Hon visste att mitt rum såg ut som att en tornado virvlat rundor där inne, men ändå skulle hon klampa in minst 10 gånger om dagen. Varje gång stängde hon dörren med en bekymrad suck, detta efter att alla hennes pedantiska groder hoppat ur hennes välsmorda mun. Jag känner att jag måste dela med mig av mitt barnasinne också. Kommer ni ihåg era klisterslickande dagiskompisar? Jag var inte en sådan som liten, men nu när jag är 20 år kom suktandet. Jag hade fått två stiftklister när jag köpt scrapbookingset för barn på Ullared. De var sådär rosa och lila och doftade himmelskt. Jag kunde bara inte motstå; jag började med att slicka lite nätt, för att sedan övergå till att byta användningsområde. Jag provade det som lipsyl... Fråga mig inte varför. Troligtvis för att det luktade så jäkla gott. Effektivt var det i alla fall inte, så du behöver inte prova, låt mig göra alla sådana dumma försök!

Till sist behöver jag hjälp. Så om ni inte är lika mesiga som ni brukar vara, så kan ni väl slänga in en kommentar här idag. Åh jo, jag vet att jag har minst 18 läsare, så bara hit med förslag, bra som dåliga! Allt är välkommet. Nu till frågan... Jag och JOHAN håller på att höja insatsen/vinsten i vår tävling. Det är bara det att jag måste komma med något riktigt bra som han vinner (om han mot förmodan skulle vinna), för annars går han inte med på min vinst (eftersom jag kommer vinna), nämligen att jag får raka båda benen på honom. Upp till knäna givetvis. Så något som ligger på samma niva. Tack på förhand knudor!

Nu är det godnatt för mig!

Pussipuss


Terapi

Ah, underbart. Min terapi består av saxar, papper, bokstäver, foton, album, klister, pennor, glitter, klistermärken, mallar, stämplar och en jädrans massa annat. Ja, du har gissat rätt - jag gör ett fotoalbum.

Temat är Karneval 2007... Jag vet att jag är lite sent ute, men har du varit snabbare då? Nej, det var väl det jag tänkte. Hihi...

Jag har varit ledig 3 veckor på 1 år och 2 månader. Gissa om jag längtar efter resan. Wooo!!

Lene Marlin - Heaven is a place nearby
, lyssna på den!

Nej, det blir inget läsvärt nu känner jag. Jag blir distraherad av msn-snubbar och musiken. Lika bra att återvända till golvet och lekterapin. Knäcka till ryggen först bara, tss...

Ingen nätåtkomst

Ömkar ingen annan får man se till att göra det själv. Stackars mig som har stressat så mycket den här veckan. Som tack fick jag julmat på jobbet. "Det fanns inget vegetariskt alternativ, så du får äta det du kan." Det gör inget, tänkte jag. Det är ju faktiskt bara tre sorters sill, köttbullar, prinskorvar, skinka, gravad lax och Janssons frestelse jag inte kan äta. Att det fanns specialalternativ till våra muslimska medarbetare hör inte till saken. Vegetarianer är inte så viktiga. Våra matvanor är ju ändå bara en fix idé... Haha, låter jag irriterad? Det är jag inte, för jag är så van vid sådant här!

På tal om mobiler (vilken snygg övergång, va?!), så måste jag säga att jag ska ta ett steg i rätt riktning. Den användes flitigt i stan idag. Till vad Johan, till vad? Vad står 107 för? Hihi... Nåja, på lördag finns jag inte, såvida ni inte ringer på hemtelen eller plingar på dörren. Mobilen ska vara avstängd och MSN ska lysa med sitt offlinetillstånd.

Numero

107

Etthundrasju


Among the clouds

Min blick återvänder gång på gång till stjärnan som lyser i mitt jalusitäckta fönster. Tror den fyller Betlehemssstjärnans funktion; leder ej bort, men hem! Hem... Var är det då? Kanske är det just här - i sängen, i mitt rum, i mitt hus, i Österslöv, i Kristianstad, i Skåne, i Sverige. Innan jag fastnar någonstans vill jag iväg. En resa klappad och klar nu till våren, men what about hösten?

Jag söker resekamrat som är sugen på att jobba i Afrika.


G
O
D
N
A
T
T

K
Ä
R
A

D
U


Klagomuren

Jag är så sjukt jävla opepp på att jobba imorgon. Jag gillar inte mitt jobb alls just nu, men ändå har jag bestämt mig för att söka sommarjobb där. På fredag är det den 19 december och det betyder att det då bara är 2 månader kvar tills jag slutar på CSK, åtminstone tillfälligt. Det ska bli så oerhört skönt att få slippa stressen, korkade läkare och ignoranta sjuksköterskor. Jag skiter i vem som läser den här bloggen. Om DU, sköterska på CSK, råkade googla dig hit till min blogg så skiter jag fullständigt i det. Jag är sur och irriterad och du är säkert en av dem som ger mig ont i ryggen genom att inte själv plocka upp allt skit du tappar på golvet.

Nu ska jag gå och lägga mig för att sedan vakna upp till OJÄMNA ONSDAGEN. Det är min mardrömsdag, fylld med stress och tråkigheter.

Har jag nämnt att jag behövde klaga av mig?
Tss...

Ända ut i fingertopparna

Jag tänker inte skriva om samma sak som säkert 30 000 andra bloggare redan har gjort, det vill säga om jordskalvet som skakade oss här i Skåne. Anledningen är att jag är så satans sur för att jag missade det. Bussen var 3 minuter sen. Hade den inte varit det kunde jag också hängt med i dagens heta samtalsämne på sjukhuset.

Jag missar allt spännande... Presentutdelning, brandlarm, jordskalv, nyårsafton - allt!!

Nu sitter jag här i mitt julpyntade hem och väntar på att klockan ska bli sju så att jag och Vovvs kan få gå ut och frysa i den rövbitande kylan. Om jag inte hade varit så förbannat trött hade jag börjat på ett nytt fotoalbum ikväll. Det är nämligen så att Karnevalbilderna som togs med de högkvalitativa engångskamerorna från BR ska sättas in i ett lekfullt album. Just nu ligger de bara i min speciella scrapbookingpåse till ingen nytta alls. Hur kul är det egentligen att sitta och titta på kort som bara ligger huller om buller i en enda stor hög, undangömda och bortglömda...?!
Fotoalbum är hett!

Jag har börjat gilla House. Har aldrig riktigt kommit in i den serien, inte förrän nu. Riktigt bra ju! Undrar om TV4 sänder programmet fortfarande. Innan var det på tisdagar 21.00. Om det är så fortfarande vet jag inte. Men om det nu skulle vara så, så hade jag ju kunnat se det ikväll, förutsatt att jag har en fungerande TV med riktiga kanaler. Tyvärr har jag inte det. Roberts sunkiga boxer har helt tappat gnistan, den står bara och blinkar rött och jag kan riktigt höra hur den viskar "Jag vill inte fungera, jag vill inte fungera, jag vill inte fungera..." Ibland blir man bara så irriterad på materiella ting. De tänker aldrig längre än näsan räcker (haha jag är ytterst tveksam på om jag fick till det uttrycket rätt där. Okej, mamma hjälpte mig nyss... Tyckte väl att "går" lät fel. Näsan går inte.), vilket innebär att de aldrig slänger en tanke på vilken hysteri de skapar bland oss otåliga homosapiens som under inga omständigheter klarar av irritationen som tekniska problem åstadkommer.

Slutsats: Jag får ladda hem hela serien istället. Det lär gå jättesnabbt med mitt mobila bredband, tänker jag optimistiskt!

Nu vill den fyrbenta ut...

Många tankar små

Halv två, approximativt, var flummiga Tina tillbaka igen. Återigen fick jag åka ner i källaren och rota bland alla CSK:s anställdas arbetarkläder. Den här gången hade jag lyckats kasta hela mitt ID-kort, som i och för sig består av två kort, det jag måste ha på jobbet. När hjärtat lämnat halsen och placerat sig där det hör hemma igen begav jag mig in mot stan. Nere på Stadium träffade jag mor min och vi studsade iväg till Klingheims och Team Sportia. På Klingheims hittade jag ryggsäcken som kommer följa mig hack i rygg i 2,5 månader till våren. Det var idag jag äntligen förstod... Nu inser jag det... JAG SKA TILL AUSTRALIEN OCH INDONESIEN! Shit alltså, det pirrar i magen. 

Jag har uppmärksammat en sak på jobbet. Då jag träffar ganska många av den äldre generationen har jag börjat inse intressanta skillnader mellan de äldre och min genaration. När äldre skämtar avslutar de ofta med ett glatt "Jag skojar bara med dig", medan yngre oftast tar för givet att alla kan avläsa deras intentioner med skämtet i fråga. Är ynglingar mer likgiltiga angående vad folk tycker om dem? Kan det vara så att jag snackar om mig själv nu? Jag tränar på att vara trevlig, haha...

Julen är snart här. Det känns bra. Om det är något jag älskar så är det julen.
10 underbara saker med denna ljuvliga tid:

GLÖGG
TOMTE
RIS À LA MALTA
JULKLAPPAR
SNÖ
(?)
KALLE ANKA
LUKTEN AV EN TÄND TÄNDSTICKA
JULKRYDDORNA
JULGRANSKULOR
MYSSTÄMNINGEN

Vad är din julfavorit?

Bake a cake

En ganska enorm hög av pepparkakor av högsta kvalité ligger nu i köket. Mamma och pappa fixar middagen, men jag har bett om att få slippa förtära något de kommande fyra timmarna.

Pepparkaksdeg är nämligen så jäkla gott!


Pink Mama

Om vi blundar för det faktum att en person kom med förslag, så kan jag utan att ljuga säga att ni alla suger på att ge respons - blink blink...

"Härmed döper jag dig till Pink Mama Pålsson."

Har ni sett någon springa rakt mot en dörr (vi snackar full fart) och tro att den är olåst, för att i nästa sekund inse sitt misstag och gå därifrån med en ömmande axel? Det har jag, sjukt underhållande må jag säga!

Ikväll fick jag ett kanonerbjudande som gäller imorgon, fredagen den 12 december. Om jag agerar sällskap på stan imorgon får jag hjälp med städningen så att jag kan sluta en timme tidigare. Vem är så dum så att hon erbjuder sig att hjälpa någon som jobbar på en riktigt grisig avdelning? Matilda... Vem är så smart så att hon tackar ja till erbjudandet med ett stort leende på läpparna? Jag...

Inte för att någon av er skulle bry er, men nu är jag i alla fall förlängd till den 19 februari...

Vidare till min och Johans fototävling - jag tror jag leder... Jag har några byar jag ska finkamma innan snön kommer. Jag ska vinna, jag ska vinna, jag ska VINNA!

Johan, kan vi inte dubbla insatsen? Woo...

Darin

Nej jag ska inte skriva ett helt inlägg om Darin, men jag gillar hans låt. Breathing your love tror jag bestämt att den heter. Detta säger jag helt utan att skämmas och ångrar icke mitt uttalande.

På väg upp till Ullared såg jag en lastbil. Jag såg många, men den här var speciell. Den pryddes av namnet Blondie Logistics och jag började ju genast fundera på vad den lasten kunde innehålla. Var det blonda peruker i äkta människohår i tusental eller kanske hårvårdsprodukter för blonda? Fel, fel, fel... Jag kom på vad det var - hela lastutrymmet var troligen fyllt med blonderade, ryska kvinnor.

Väl inne i varuhuset hittade jag inget mindre än en pedometer. Vad tror ni att detta var för något? Jag har inte en aning, men min bästa teori är att apparaten mäter hur pedofilisk man är. Användbar!

Jag kom hem 20.03 tillsammans med mamma och min nya maskot.
Vill gärna ha hjälp med namn till min lilla gosse.
Fann honom på babyavdelningen, dumt tyckte jag.. Varför lägga en sådan myspys till ungar som inte ens ser hans inre skönhet?


Jag funderar på Pink Mama men har ni bättre förslag så hit med dem!

Nu ska jag gå och lägga mig och somna till en av alla filmer jag fick låna av Johan. Eller om jag tiggde mig till dem... Spelar mindre roll det där, jag har dem i mitt förvar i alla fall. Har bara betat av två stycken än... Söndag, bakis o sugen på Shark Tale - ooh gäss!

Sussa sött mina läsare...?!

Nattens fenomen

Jag drömmer konstiga drömmar...

Djurliv

Jag vill ha hönans liv. Då menar jag inte livet som vakuumförpackad i frysdisken, utan livet på en pinne. Längtar tills den 21 februari. Idag blev jag erbjuden jobb till den 28 februari. Det var en fröjd att se min teamledares förvånade ansiktsuttryck när jag svarade nej på hennes fråga om det var okej. Hon var så säker på att jag skulle svara ja. De bara räknar med en på det stället. Tror inte att ungdomen gör revolt, men guess what? De får fixa en ny avbytare! Jag ska dock försöka tvinga dem att ge mig sommarjobb där, haha. Inte för att jag tycker det är ett så tillfredsställande yrke, mer för att träffa alla trevliga personligheter man mött där. Finns några rötägg också, men nämn en kvinnodominerande arbetsplats där antalet sådana är obefintligt.

Igår var det som bekant den 1 december. Jag som hade sett fram emot årets färgglada julkalender fick mig ett slag i nyllet när jag insåg hur dålig den var. Inte ett enda avsnitt till ska jag se! Kommer ni ihåg Sunes Jul? Vi har det inspelat här hos Pålssons, det enda problemet är att det sista avsnittet inte fick plats på VHS-bandet. Så efter 17 år har jag fortfarande inte sett upplösningen. Allting bara övergår till myrornas krig när mamman hänger i nätet... Förvirrad!

Nu blir jag störd av min stalker! Sarkasmio... Hihi...

RSS 2.0