Lika barn leka sämst

Jo, jag är väl lättroad. Som en hund då va, "behöver aktiveras"... Pfft... Haha, det är bara att acceptera sanningen. Men usch vad jobbigt det var att stirra på den blinkande saken (tänkte skriva [mackapä:ren] men kom inte på stavningen)... Men men, det behöver ju inte jag oroa mig för! Kul att leka lite var det i alla fall.

Ikväll är det grillfest à la Elina som gäller. Engångsgrill är inköpt efter ett evigt springande på Domus, även grönsaker och kombinerad vegetarisk och glutenfri potatissallad! Stolt... Det var jag åtminstone tills jag pratade med mamma. Då kom jag på att jag hade glömt köpa själva spetten, men mamma fixar! Mot betalning dock. Hon vill ha tillbaka sin egen tröja, vad är det för stil? Den tillhör ju nästan min garderob nu så länge som jag har haft den, mihi... Nej nu måste jag fräscha upp mitt mindre fräscha yttre.

Ses ikvälle - pyromanskrälle!


Invandring

Man kan inte bara säga att vi, Sverige, inte ska ta in fler invandrare eftersom vi inte ens kan ta hand om oss som redan bor i landet. Vårt problem är att vi svenska medborgare har för höga krav på vår levnadsstandard. Tänk då hur bra vi har det jämfört med många andra. Vi lever i ett I-land där välfärden är ett faktum. Varför är vi inte beredda att ta in fler människor från andra länder som behöver hjälp? Sen är det en självklarhet att de som kommer hit måste få en chans att komma in i vårt samhälle, för den möjligheten är i dagsläget inte den bästa. Missförstå mig inte, jag är helt för att traditioner, religion med mera förs vidare även när de kommer hit till Sverige. Att exempelvis muslimer ska få bygga moskéer är för mig en självklarhet; kristna har ju fullt av kyrkor runt om i hela landet. Det borde inte ens finnas en diskussion runt detta ämnet, så självklart borde det vara! Religionsfrihet, är det något ni hört talas om? Man kan ju undra ibland... Vissa i detta landet (ofta de i den äldre generationen) har en förvrängd uppfattning gällande religion i svenska samhället. De tycker att kristendomen är den religion Sverige bör präglas av, för "så har det alltid varit"... Hela betydelsen av religionsfrihet försvinner ju när folk inte accepterar eller respekterar religionsutövning av andra religioner än den som är det självklara valet för dem. 

Har haft den här diskussionen flertalet gånger, med ett antal olika personligheter. Vissa håller med, andra tycker att man har en orealistiskt optimistisk tro på mänskligheten för att man tror och hoppas på det som jag gör, dvs att om Sverige visar för världen att vi är öppna (på rikitigt) för alla religioner, så kommer denna öppenhet spridas till nästa och nästa och nästa land!

Visioner!

OC

OC-marathon i flera timmar har pågått i den actionfyllda lägenheten. Catfigths med fjärrkontroller och petflaskor bröt ut när ingen ville byta skiva. Vad har slagits om och om och om igen... Av säkert 20 vadslagningar har jag vunnit två stycken, eller var det bara en?! Försökte glänsa inför en alltför tävlingsinriktad sambo genom att ställa frågor där jag var bombsäker på de rätta svaren. Den enda tabben var att när jag ställt frågan och hon svarat fel, så berättade ju jag det korrekta svaret. Det var bara det att även jag hade fel. Men om man chansar tillräckligt många gånger så måste man ju få rätt någon gång, rigth?!

Även morgondagen ska bli en strålande dag, precis som torsdagen, fredagen, gårdagen och dagen idag har varit!

Keep on shining like the sun shines brightly over the people who deserve the warmth of its glowing brightness!

Till salu

Någon som är intresserad av en skitkass kamera så har jag en till försäljning. Funderar starkt på att sätta ut den på Blocket och köpa en ny...

Irriterande!


Morgonstund har skit i mund

Vaknade för en timme sedan och såg att jag fått två sms under mina mer sömnfulla timmar av nattens gång. Tydligen är jag och Pastavagnen en oslagbar kombination. I couldn't agree more!

Igår var det som sagt lite grilligrillgrill i Knislinge. Närvarade gjorde jag, Maxi, Madde, Sven och Felicia. Sanna snodde min titel som grillmästare nr 1. Jag och Madde fick köra och handla. Maten blev klar i omgångar. Alla åt så snabbt när den väl kom, så när jag kämpade med mitt svampspett hade de andra redan blivit klara. Detta resulterade i att jag inte hann äta mig mätt, så jag fick kötta i mig tre portioner av efterrätten. Den var så god - Tinas smaklökar dräglade bara de såg vad skeden som närmade sig munnen hade för last.

                 

Gåsen ringde igår... Madde svarade andra gången, vilket ledde till en diskussion om hennes dialekt. Tydligen låter hon rikssvensk i telen, något som inte togs som en komplimang, haha... Ölar kom på tal. Ja man kan inte leva ett liv utan lite grammatiska misstag.

Får se om det blir the Balsböörgh idag. Lite trist väder...

Dammtusspuss

"Ha en bra dag"

Pfft, skriv något vettigt i kommentarerna. Då möjligtvis bilr folk intresserade av era bloggar... Jäkla raggare...

Vilket otroligt nog leder till uttrycket "Jag raggar"... Är det bara jag som säger det när jag fryser? Hmm, troligtvis inte, men ett par förvånade ansikten hann man se när man sa det, innan skratten kom då alltså. Tror dock att folk skrattade åt mig, inte med, men den bjuder jag på!

Intruders

Hässleholm har invaderat och det till vårt stora missnöje. Komma här och tro att man kan bestämma. Icke sa Nicke. Just don't mess with my städning!

I torsdags närvarade jag vid en obligatorisk brandutbildning. Allt började med en föreläsning, hållen av Mr Brandman himself. Lite fika bjöds det på och sen fick vi lyssna lite till, för den teoretiska delen av utbildningen varade i upp emot två timmar. När denna sövande tid var över kom det roliga (även kallat "det omöjliga" om man heter Martina Pålsson), nämligen den praktiska delen. Vi tog oss en tripp till Mr Brandmans arbetsplats - den så kallade Brandstationen. Jag och "städkompis" gick dit, så vi kom lite senare, men väl där fick allihopa prova att släcka en eld med en pulversläckare, WOOHOOO vad kul det var. Förr i tiden var jag rädd för att prova sådana saker inför folk, men hade jag fått i torsdags så hade jag provat skum- kolsyra- och vattensläckarna också! Nästa övning var att rädda Dockan (kan inte genusdefiniera Dockan, för den hade varken huvud eller genitalier, haha)... Dockan brann och vi skulle släcka elden med hjälp av en filt. Två och två fick vi utföra uppgiften, men gissa vem som stod sist i kön och blev lämnad att göra det själv?! Mm, precis - jag. Men jag ville ju inte genomföra detta livsviktiga moment solo(VI SKULLE JU FÖR FAN RÄDDA DOCKAN), så jag tittade lite snällt på Mr Brandman som frågade om det bara var jag kvar och sa att då räddar du och jag Dockan tillsammans. We made it!

När jag kom hem kontrollerade jag hur brandsäker vår ytterdörr är - håller branden ute/inne i en halvtimme. Ingen budgetversion här inte.
"Ska vi prova och se om det stämmer?"

Igår, fredags, blev man hämtad utanför jobbet. Åkte direkt till Gittes Tygkälla med Maxi, som fått för sig att hon kan sy bara för att hon vet vad mönster är. Pfft... Det är minsann inte så lätt när man vuxit upp med träslöjd och har en moder vars hjärta stelnar varje gång hon ser en symaskin! Efter många om och men hittade hon det tyget hon ville ha och då skulle vi åka därifrån. Jag hann bara gå fyra varv där inne och var inte på långa vägar klar med min drägling... Ska sy kuddar när jag flyttar till eget boende, ska sy kuddar, ska sy kuddar... Usch vad många underbara tyger där fanns. Vill tillbaka! Lite skräckinjagande är det dock. Om ni har varit där så förstår ni säkert att jag syftar på alla lömska skyltdockor. Där satt en vid ett bord. Jag vågade ju knappt titta upp, så rädd jag var för att jag skulle råka möta det jag trodde var en livs levande människas blick. När jag efter cirka fem minuter blev så irriterad för att han hade stirrat på oss så länge insåg jag att det var en stackars docka vars stela nacke utgjorde en omöjlighet för honom att titta åt andra hållet. För att inte göra mig ovän med Skräckdocka 1, 2, 3, 4, 5 osv så bestämde jag mig för att knyta kontakt med en av dem (som sen kan sprida ryktet om hur trevlig jag var till de andra).

image88
Well hello to you too...

Kom att tänka på det där som jag så länge funderat på... Varför står det Gittes Tygkälla på den ena skylten och Gittes Stuvkälla på den andra? Och vad betyder egentligen stuv?

Ikväll är det grillning hemma hos Sven som gäller, för att sedan på måndag ta mitt pick och pack och dra hem till Ö-slöv. Haha, someone wants me out of the house!

Guten Bye!

Vilken miss

Idag när jag jobbade kom jag på att jag har totalt missat en sak som är ett måste på min
Att-göra-innan-jag-dör-lista.

Att besöka alla världsdelarna är ju något man bara måste göra, på ett eller annat sätt. Spelar ingen roll vad man gör där (okej, att mellanlanda där räknas inte), kanske är man på solsemester, kanske pluggar man, kanske jobbar man, kanske luffar man - vem vet!

Har suttit ute i solen idag och haft det svettigt, fast vågade bara sitta där en och en halv timme på grund av att jag lätt får solutslag i början...

Nu vaknade Madde och det betyder MAT!

Bis später...

Klick

Från början vågar man inte säga något. Inte vad man tycker, inte vad man tänker... Sen händer något och till slut kommer man till insikt om vilken otjänst man gör sig själv genom att inte stå upp för sig själv. När man kommit så långt blir man arg för att man inte vågade säga något tidigare, arg för att man teg. Argheten övergår i att man säger det man har på hjärtat, ibland tycks det vara för mycket. Folk börjar uppfatta en som kaxig och aggresiv när man egentligen bara är ärlig och inte så himla rädd för sanningen.



Lyssnar på Johanna Bohman. Mycket mysiga låtar... Har nästan precis tvättat klart. Hittade Linus tröja som jag lyckades sno av honom i fredags. Han vågade inte be om att få tillbaka den ens, lite rädd för Lillpålsson eeey? Haha... Har tvättat den nu, 30 grader fick den bara tvättas i och jag vågade inget annat, så den fick plaska där i maskinen helt ensammen! Råkade även överkonsumera sköljmedlet, men ändå tränger Linusdoften igenom mitt "ICA Sommarfrisk".

Snart ska jag brottas med tanterna på Willys. Fjäskade med mamma, så nu har jag en shoppingpartner för dagen. Roliga saker som svinto, tomatpuré och jäst står på listan! Längtar efter att få raca med kundvagnen, jiihaaaa!

Har snackat med Korre idag. Planerar redan nästa resa, haha...

Over and out - chilinauwt!

Bowling

Lördagen - vaknade upp törstig som alltid efter en fin fest dagen innan. Drack upp juicen innan jag gick lös på Ramlösan och mjölken. Blev väckt klockan 12 av Maxi som blev förvånad av att jag sov. Vi började planera kvällens aktiviteter som inkluderade förfest eller middag, sen bowling och utgång. Valet var svårt men vi sket till slut i middagen och körde på fest istället. Det kändes mer "vi", haha...

Så vi i hushållet tittade lite på Harry Potter tills vi insåg hur mycket klockan var, då kutade vi rundor här hemma, för att sedan bege oss mot bussen som skulle ta oss till Linda och Jakob. Fick se Gunnar och Gregor, två nakna killar - jäkla heta! Pimplade lite vin, självklart utspätt med Sprite, för annars smakar det bara pi. När klockan närmade sig 9 började vi gå mot Bowlingen. Vissa sprang, men det hade min kondition aldrig klarat av. Vilken kondition? Mmm, just det...

Väl där dök jag toaletten. La märke till att deras papperskorgar var av märket Katrin, samma som finns på CSK... Någon som flåsade arbetsskadad i nacken på mig?

Mitt lag bestod av en Tina som är känd som en grymt dålig förlorare, en Jennie som hade tjuvtränat på att bowla och en Linda som bara var glad för att hon lyckades träffa en och annan kägla!


Köpte lite cider på bowlingen för att hålla igång alkoholen inom oss.

När förlusten var ett faktum drog vi oss in mot staden... Under tiden vi stod och väntade på bussen fick vi två finfina bilder. Maxi röker och jag står och hånar och imiterar en pet-flasks-vin-pimplande fjortis.
 

Ganska snart insåg vi att bussen sinkade oss, så jag och den nyblivna storrökaren tog beslutet att använda våra ben istället. Så vi lämnade nog de andra och början på vår promenad var kommen. Efter en stunds vandring och ett evigt traggande märker vi att de andra är borta. Var de tog vägen och hur de kom in till stan är fortfarande ett mysterium.
Det som händer på väg till stan stannar på väg till stan!

Promenaden tog slut när vi anlände till Hessle. Lite shottar tänkte vi då, men vilka? Baja börjar bli rätt traggigt nu... Så vi fick två gröna och två röda. Jag slängde i mig den röda först och Maxi den gröna. Min var helt klart godast; smakade koncentrerad saft! Men naturligtvis skulle Maxi skilja sig från mängden (läs mig) och komma med en kommentar om att den gröna smakade ju helt klart bättre, bla bla bla. Pfft, hon vet då minsann inte vad hon snackar om!

Sen blev det Banken och lite sånt vanligt. Mötte upp sambo på Mackedonkan för att vandra hemåt och utbyta historier från kvällens gång. Mest Madde som snackade dock, men så brukar det vara, haha... Väl hemma blev det gallring av skafferiet - det enda vi hittade var dock en påse popcorn. Det är ett tecken på att vi måste handla! På med Harry Potter igen för att somna strax därefter och för att ännu straxare efter vakna av ett jävla pipande. Hela huvudet gnisslade. Snabbt som bara den flög jag upp från soffan, där jag hade somnat, för att leta upp fanskapet som väckte hela huset. Jag var väl inte helt nykter och en aning nyvaken så jag fattade inte var ljudet kom ifrån, inte förrän jag givit upp och bäddat ner mig; då började det igen. Insåg att det var min väckarklocka som ringde 04.50 på morgonen. Måste ha stött till den eller något, för jag är inte så dum att jag går upp klockan 5 frivilligt på mina lediga dagar.

Lyckades förresten slå en strike, kasta ett klot bakåt och bryta en nagel på bowlingen...

Det var dagen i långa drag!

                           

Nej nu ger jag fan upp. Bloggen fuckar något fruktansvärt. Jag trycker in fler bilder här imorgon!

Sov gott!

Bilder från Maxis 20-årsfest

                       

Vi nämner inga namn idag, eller jo förresten...

Börjar med att nämna Maxis, för det var ju hon som blev av med tonåren igår. Lite kalasig fest blev det därför i Nymö. Det bjöds på smörgåstårta, en kombinerad veg och glutenfri satte jag tänderna i. Smarrigt värre... Sen var det kubbspel; de maskulina vs de feminina. I slutet bestod de maskulina av ett gäng töser och en påg, haha. Jag gav upp spelet när jag snott en öl (med glas!) av Erik, vunnit en gång och insett att vi var körda i finalen.

Träffade en dubbelgångare till en bulgar, well inte en bulgarisk bulgar, men en som jag träffade på i Bulgarien förra trippen dit.

Sen upptäckte vi att en av Maxis gamla kompisar bor granne med oss, så pass nära att vi kan stå och vinka och ha oss på balkongerna. Såå.. That'll be me om ni ser någon töffe på en balkong på Lasarettsboulevarden, haha.

Erik gjorde ett torrt sprut - vi tackar för att han inte hann få i sig någon vätska innan!

Lite religionsdiskussion med Maxis familj & co, en klassiker, haha... Min diskussionssnubbe tyckte jag blev aggresiv, men det var bara i stundens hetta! Klart muslimer ska få bygga moskéer. Det är ju en självklarhet. Vi har ju religionsfrihet, men vad hjälper det om vi inte låter alla utöva sin egen tro på likvärdigt sätt?! Jaja...

Snus smakar bara salt och inget annat har jag fått lära mig... Man lär sig något nytt varje dag heter det ju. Jag har faktiskt funderat på det nu i någon vecka och jag har kommit fram till den slutsats att ja, man gör faktiskt det. Även om det ibland bara är små struntsaker, så lär man sig något i alla fall. Ganska fascinerande; tänk så mycket information vi printar in i våra huvud. (Och tänk så mycket skit!)

Måste även påpeka att det inte är bra att däcka under ett träd i mitten av april, det är för kallt!

Nej nu får man väl ta tag i dagen... Se om sambo ska gå upp någon gång. Titta på bilder från igår ska jag också göra, kanske lägger upp några sen...

Ha en underbar ledig dag, vi ses på bowlingen - jag ska slå strike med ditt huvud! Mihi...

Rörigt men sant

Jag och Elina och ytterligare några medpassagerare var ute och körde i hennes gamla Bettan. Vi är nästan framme vid Näsbyrondellen när vi ser att man behöver sakta in, för där sitter två kvinnor på vår körbana. Så Elina hittar bromspedalen och kör lugnt och fint förbi damerna utan problem. Men väl inne i stan så kommer vi på att vi måste tillbaka till Österslöv, för vi hade glömt en sak där. Det var bara att göra en av mina berömda handbromssvängar och återigen köra mot "destination Kosseland". (Okej, kanske inte riktigt, men vi lyckades vända bilen i alla fall...) Vi hämtade upp Annette, Elinas moder, och körde in mot stan ännu en gång. Då ser vi att på den platen där de två kvinnorna tidigare satt mitt på vägen, där har nu skett en olycka. Det står flertalet bussar i bredd som blockerar vägen samt ambulanser och polisbilar. Personbilar har stannat runt omkring för att försöka få en skymt av olycksplatsen och dess offer. Men vår modiga förare, Toye, ser en lucka mellan den ena bussen och en personbil och säger att "titta, där kan vi köra igenom". Det är knappt hon släpper på gasen när vi brummar fram. Eftersom vägen svänger så ser hon inte vad som, till vår stora fasa, väntar i den perfekta gluggen. Vad är det som sitter där som ett levande hinder där då? Jo det är de två sörens kvinnorna. De har fortfarande inte flyttat sina feta gumpar därifrån... Ni som har kört Elinas Bettan vet att bromsarnas bromsförmåga är nästintill obefintlig, så vad händer? Alldeles korrekt, vi kör rakt in i ryggen på den ena. Alla vi i bilen tittar skyldigt åt andra hållet och låtsas som om inget har hänt; vi har inte märkt något i alla fall... Je rajt... Till min förvåning fungerade den urusla planen och när polisen gestikulerar att vi kan köra så är vi snabbare än snabbt därifrån. Vi kommer till Näsbyrondellen, men börjar gå istället - bilen försvann?! Helt plötsligt får jag syn på en liten vovve. Han var så söt, lite klumpig, men oj vad nussig! Vovven börjar springa efter mig när han märker att jag gillar honom, men jag schasar gång på gång in den envisa lilla rackaren i trädgården där han hör hemma och till slut lyder han, för det ringer i hans mobil... Sen sms:ar han mig och frågar om jag inte vill komma in på lite kaffe. Nu fattar ni ingenting kanske, men hunden var tydligen Martin. Fick dock tacka nej till denna "vuxna" kopp kaffe, som han kallade det, för jag hade ju annat att tänka på... Jag menar, jag hade precis avslutat min högljudda, arga och intensiva predikan för Elina om hur jävla dum hon var som bara körde rätt in i käringen sådär. (Sorry Toye!!) Sen fortsatte vi gå tills det plingade satan i örat...

Det är sant, jag drömde verkligen detta!

Vaknade av Ida och Johans desperata försök att väcka mig genom msn... Och det funkade, kan inte motstå det, haha...

Ha en finfin dag allesammans!

Se men inte röra

I valet och kvalet... Valet är svårt men kvalet är för jävligt.

Men jag fortsätter skriva nu istället... I Works, för nej jag har inte Words.

Tänker inte skriva mer här, har en hel novell på G. Censur på den, haha!

Godnatt på er festprissar!

Livet som...

...sanitetstekniker har satt sina spår. Just nu sitter jag med mina (snodda) blåa gummihandskar och bloggar. De är så sköna och jag ska snart städa toaletten så jag behåller dem på tills dess. Idag har frugan och frugan haft en tvättdag. Det var nära ögat att vi snodde grannens underkläder. Madde tog högen ur torktumlaren och kommenterade hur blött det var fortfarande och ifrågasatte sen min torktumlingsförmåga. Men jag försvarade mig samtidigt som Madde fiskade upp ett par grön-rosa trosor och skeptiskt frågar: "Är detta dina?" Nej det var det ju inte... Men de där strumporna som ligger i högen är ju mina, eller...?! När vi vred våra sega kroppar 180 grader åt höger får vi syn på VÅR tvätt. Så snabbt in med grannens igen och sen snabbt upp till lägenheten och gömma oss, haha!

Väl uppe i lägenheten var det catfight om de svarta strumporna, som vanligt bör väl tilläggas!

Middagen lagades förresten av mig idag. Var dock så inne i att få Maddes mat ätlig att jag glömde bort att ta fram något till mig själv. Men det löste sig och även jag blev mätt! Smakade glutenfria fiberbullar efter maten; det känns som gelé i munnen. Ingen skön känsla... Fast kanske bättre än att käka bröd som gick ut den 27 mars, dvs två veckor gammalt. Men Toye verkade gilla det - hon hade glufsat i sig som bara den av mögelklumparna! NAM NAM...

Fick förlängt två månader på jobbet, på gott och ont! Pengar pengar pengar, det är så man får tänka. Bossen ringde mig mitt i storhandlingen på Willys igår och berättade det. Fick pausa min slalomåkning med kundvagnen där ett tag för att kunna koncentrera mig på vad hon sa, hehe...

Och så en fråga nu som jag VILL HA SVAR PÅ, tack! Hehe... Vad heter sådana trosor som går ända upp till naveln? Det är inte maxi. Jag envisas med att det är tanga, men sambo hävdar att tanga är som string... Hmm...

image56

Sexi mama, haha...

Återigen

Bla bla bla...

Skriver...

...bara för att kunna se mina ändringar...

The ticket has arrived

Medresenärer, tiden är kommen! Biljetten till Bulgarien har anlänt. Så nu gäller det för er att betala in resten av resan, annars kan ni fira midsommar i kalla Sverige, hehe... Bara dryga två månader kvar nu, underbart. Jag längtar efter brännan och har redan börjat planera vad jag ska packa med mig!

Har precis käkat brända popcorn... Ingen höjdare! En höjdare var dock att jag fick tillbaka 6725 spänn, WOOHOO!

Berättade för två personer på jobbet idag att jag har svårt att äta inför folk. Jag vet inte varför jag känner så, har ingen direkt anledning. Varför har man det? Jag är ju inte precis ensam om det, det är ett som är säkert. Är det för att man ser ut som en hamster som samlar på sig mat i sina påsiga kinder? Eller är det för att man känner att man äter för mycket? Alla har säkert olika anledningar. En av mina är väl att mina händer skakar så mycket ibland att maten trillar av gaffeln på väg till munnen. Känner mig som en  gammal tant som sitter och slabbar med sitt kaffe för att hon skakar så pass mycket...

Men nog om det, finns värre saker, hehe... Måste påminna er om att det är Greys ikväll, missa inte det!

Nu tror jag att jag ska se om jag kan fixa det där med genomskinlighet. Eller så gör jag det i natt. Hmm, svårt val. Får nog suga på den en stund så att jag inte tar några förhastade beslut!

Gaaah, att det ska vara så svårt...

Har pimpat lite... Eller snarare nerpimpat, haha. Men egen blev den i alla fall, bloggen alltså! Men jag har ett problem som jag verkligen vill ha löst. Det är nämligen så att jag vill ha inläggsrubrikens bakgrund genomskinlig, för nu när den är vit så sabbar alla rubriker min fina bakgrund. Vill ju visa min konstnärliga sida nu när jag lagt ner hela min själ i arbetet!

Så om du vet hur man gör så lämna ett avtryck här i form av en kommentar, hihi...

Puss

Hitta på en egen rubrik, tack!

Och så kom då äntligen bilderna!

                 

Färgade håret gjorde man när gästerna kom. Jag är alltid i tid!

Vi spelar "Med andra ord". Jag fick vara med Maxi första omgången - jag ville strypa henne så som en viss person gjorde med mig på dagis, haha...

Jennie dansar - jo hon gör faktiskt det, även om det ser ut som om hon klättrar på väggen. Pfft, Spiderwoman då!

Maxi spillde (som vanligt)... Eller var det jag som hällde vatten på henne?! Aja, petitesser är till för att glömmas, hihi...

Och (saknade) Korre skrev "nunor" i kommentaren.. Men vad är det undrar jag... Hmm, den tål att tänkas på.

Nu ska jag fika med päronen, mamma har bakat! Har förresten precis beställt biljetter till Jesus Christ Superstar. Visserligen inte förrän till hösten, men vi får väl se om det är något att hurra över!

Peace bro, HAHA kommer ni ihåg den? Sambo gör om man påminner henne!

Söndag - up and running

Well, kanske inte riktigt, men lägenheten är städad och jag hade varit nyduschad om det inte varit för att jag färgade håret igår kväll. Man vill ju inte tvätta ur färgen direkt. Blev förresten svart, inte mörkbrunt som förpackningen lovade. Fast svart är helt okej, bättre än det blonda i alla fall!

Gårdagen var väldigt intensiv och jag hann med mycket. Vaknade 07.00 och trodde jag hade försovit mig till jobbet igen. Detta resulterade i att hjärtat fick träningsvärk så mycket som det bultade och jag vaknade på en gående gång. När jag sen äntligen lyckades kräla ur sängen så gick det lagom fort (sådär Tina-fort, tolka själva). Sen kom Maxi och slängde in sina saker hos oss. Michelle skjutsade oss till tåget som tog oss till Malmö. Köpte jeans och tröja samt en del Chai latte, nam nam!

Åkte hem igen, gick och lämnade filmen som jag och Madde hyrde dagen innan, intog Sun Lux, släpade våra ben som redan tagit 13 000 steg till Willys Hemma och sen tillbaka till the apartment. Beställde mat från Bestguldi, färgade mitt hår och när jag svintat duschen och fått väck allt balsam kom Jennie och Sofia. Så det blev marathon för min del med start i badrummet och mål i köket med ett Musse Pigg-sugrör i käften!

Banken blev det som vanligt ja, med en kort visit på Hessle. Inne på Banken sen träffade vi Sofie från Frökne - inte sett henne sen vi slutade 9:an! Vinkade även lite småtrevligt mot några CSK-städerskor, haha... Reunions i alla hörn och kanter. Kom även fram en äldre pojke när vi stod i baren. Han frågade vad jag drack så han fick smaka. Den föll honom i smaken, som Per-Åke hade sagt, så han bad mig be bartendern att göra en likadan till honom. Senare på kvällen, precis innan vi skulle bege oss hemåt, så kommer han tillbaka och säger att han är skyldig mig en klunk. Nu var det inte detta som var roligt, utan när jag sa ja tack men att han fick dricka först. Japp, i Sveriges samhälle är det en norm att man man redan som liten lär sig att
1) inte följa med främlingar
2) inte äta bär som man inte vet om de är giftiga eller inte
3) inte slåss och
4) inte dricka nåt som man inte har haft väldigt intensiv uppsyn över
Jag hänvisar till punkt 4 här om det var någon som missade det! Lydig som den här stuten(!) var så tog han en klunk och yttrar en kommentar om hur hemskt det egentligen är att jag kände att jag behövde göra så. Sen tog jag då tillbaka min klunk som egentligen inte behövdes, hehe...

Så där ser du mamma; jag är inte så godtrogen som du ibland säger att jag är!

Jaja och bilderna kommer senare. Ska titta på film nu igen. Film i bakfyllans misär är som Capri Sonne en varm sommardag!

Pommes på er!


Det är så typiskt mig

Aldrig förr har rubrikens ordspråk stämt så bra. Skulle byta jeansen jag köpte för en vecka sen. Hittar jag kvittot nu, 45 minuter innan de stänger? Nej, självklart inte. Men jag borde inte bli förvånad, för det är inte direkt första gången jag lyckas med något sånt här. Så nu sitter jag här, utan kvitto, och hoppas på att åtminstone lyckas få ett tillgodokvitto. Annars får jag väl behålla dem... Nej, det vill jag helst inte... Eller får prova dem en gång till för säkerhets skull!

Kviga heter ju kosseflickan. Louise från gamla SP1A på Södertorp kom på det idag på jobbet, haha...

Rapport

Oj oj... Så mycket att berätta - så lite tid!

I fredags blev det lite fest på iste hos Toye. Okej, alla drack kanske inte iste, men det är inget viktigt. Nu loggade Maxi in på MSN. Mycket händer samtidigt förstår ni. Åter till festen. Det var en mycket trevlig afton. Kändes visserligen som två läger, men jag gillade lägerläget. Eller rättare sagt; jag gillade mitt lägergäng. Låter nästan som mitt lädergäng (men dem festar jag ju inte med - vi träffas bara i smyg när inte mina "ordinarie" kompisar kan misstänka något)! Getterna betade för fulla muggar; ibland tappade de bort resten av sin flock, kortspel kom på tal och jag satsade hårt för att vinna (om man nu hade kunnat vinna i det spelet), läger bildades, vissa fick fin färg i ansiktet - ingen rouge behövs här, inte!
Lite bilder oxå kanske!

           


Sen har man jobbat, jobbat och jobbat hela helgen, men det är inget jag ska tråka ut er med. Igår blev det en roadtrip upp till Ullared, dit folk "vallfärdar" enligt dem själva! Mamma hade tid hos Glasögonfabriken, snart hade även jag och Elina det. Det är nämligen så att jag ser lite dåligt på långt håll. Har svårt att se skyltar och dylikt och märkte även på väg upp att jag ser dubbla vägstreck...

Så in till optikern jag gick
Fick reda på att mina ögon inte är i bästa skick
Lite närsynt var jag allt
Ser inte små bokstäver i liten spalt
Så ut i affären för att välja bågar
Knappt mig ute jag visa vågar
Vi ses till helgen, utan Brillen
För då har jag inte glasen runt pupillen

Nej, då sitter glasen fastklistrade i höger hand!

Köpte även kläder, jackor, lite smått skit och en kamera på Netonnet. Hemvägen var desto mer händelserik. Jag körde hela vägen. Men min kartläsare missade avfarten, så vi hamnade i Ängelholm. Tog en "Skåne runt", en kollektiv kissepaus och mycket Danne Stråhed. Hemma igen klockan elva på kvällen. Då var jag redo att inmundiga resterna av min kebabrulle utan kebab. Mycket god var den, men magen tyckte annorlunda. Eller jag antar det i alla fall på grund av den revolt den gjorde dagen efter.

Just det. Elina glömde hela huvudet hemma, HELA! När hon skulle ge Glasögonfabriken sitt nummer så att de kunde ringa henne fall i fall de fick återbud (vilket de fick) så säger hon: "Hem- eller mobilnumret?" Jo men visst de kan ju försöka få tag i henne hemma i Skåne, haha... Sen har jag glömt hur "Liten och jobbig" uppkom... Lite hjälp med det Elina?!

Nej nu ska jag ta mitt pick och pack för att sedan bege mig till lägenheten. Greys börjar ju om 53 minuter! Får inte missas.

Puss

RSS 2.0