Redovisning

Det fina vädret som har "drabbat" Sverige har gjort att jag slet mig loss från tangenter och dataskärmar. Så istället för att bara sitta inne har jag varit rätt aktiv ute i det gröna, hihi...

I tisdags fyllde en känsla av rastlöshet min kropp, vilket ledde till att jag trängde mig på hos Ida nere i Malmö på onsdagen. Gick först lite i stan sen träffades vi, åkte hem till henne och jag blev serverad mat - wok. Mycket gott! När maten var slut (och så även våra första 20 samtalsämnen) så hade vi ett svårt val framför våra fötter. Vägen mot höger ledde in mot stan till ett café som hade kvällsöppet. Vägen som pekade åt vänster var lite mer kreativ, för den innebar att vi själva skulle göra en paj. Resultatet blev en körsbärspaj. Att kärna ur dessa jäklar tog ett bra tag (innan man fick in tekniken) och vi var båda aningen skeptiska till hur detta fenomen skulle smaka. Tro det eller ej, men med lite extra strösocker bredvid smakade det redigt bra faktiskt. Ytterligare 20 samtalsämnen hann nog avklaras innan jag satte mig på bussen som skulle ta mig till Centralen. Och vad gör Ida vid busshållsplatsen? Jo, hon går in i kuren.. BLAND ALLA SPINDLAR... Tina läxade upp henne, haha... Hemma klockan 12 den natten för att sedan upp och jobba dagen efter!

Efter torsdagens slit på CSK cyklade jag och Madde iväg för att handla litta. Kom hem, samlade ihop mig själv och begav mig sedan till det berömda Tollarpet. Där blev det en eller två drinkar, lite kubbspel och massor av plump tillsammans med Korre, Jonnis och Erik. Jag och Korre vann naturligtvis, de andra var för nyktra, hehe...

Fredagen spenderades ute i Ö-slöv, åtminstone eftermiddagen. Jag passade Vovvs och åt lite middag med Linda, Elina och Maxi. Även här blev det en drink och kubbspel. Jag och Toye vann och det berodde inte på att Maxi och Linda gav sig för att jag blev sur, INTE!

Lördagen fortsatte i alkoholens tecken - har man semester, så har man! Klockan 12 låg jag och elina och glassade vid deras pool med varsitt glas vitt, haha... Senare blev det sjön och cider, för att sen på kvällen festa med Maxi. Mycket trevlig dag måste jag säga ooooch: Rickard lovade att slå mig så hårt han kan nästa gång han kommer ner, mihi!

Nu är det tisdag och jag är snart långledig. Hela 4 dagar, inte illa det!

Har ju för övrigt fått leka med Johans blogg, något han kommer ångra när han kommer hem, muhaha...

Pussipuss

Malmö stad

Imorgon blir det till att åka ner till sydligare breddgrader - Malmö. Ska gå en runda i stan och sedan förhoppningsvis hinna med en fika med Konsum Ida, hihi... Kanske till och med kan hitta lite kläder nu när man ska gå själv, det ni!

Har varit väldigt rastlös ikväll, därav min lilla musiksprudlande nalle på bloggen! Och det är även därför beslutet om Malmötrippen togs.

Nej, om man skulle ta och prega i sig en macka... Känner mig sugen på något, men tvivlar på att vi har något onyttigare än så hemma.

Förresten jag kom på att jag glömde köpa den mest genomtänkta presenten till Madde ju... Suck... Hon skulle ju fått en haklapp - en sån som babies har, gjorda av hårdplast med en kant längst ner som fångar upp allt som spills. Finns det egentligen något mer klockrent att ge henne? Sorry Madde, du får den när du fyller tjugoett!

En kiwi blir det nog förresten. Puss och godnatt på alla er som ska sova!

Elina & Madde

Två små töser har fyllt 20 år och det firades med en stor fest i lördags. Det bjöds på smörgåstårta och glass. Välkomstdrinken fylldes på antalet gånger och presenter fick dem. Planen om att vi skulle sitta utonhus förstördes ganska snabbt på grund av vädret. 

Så i stugan blev vi placerade. Bordsplacering rådde. Mitt lag kom tvåa i tävlingen om att skriva bästa talet till grisarna. Etta kom Filippas välförtjänta lag! Hela tävlingen, tipsrundan inkluderad, vann naturligtvis (!) mitt lag, hihi... Ölar var vinsten, vet inte var den tog vägen, haha!

En trevlig kväll var det jalla fall. Hann självklart med ett dopp i sjön också, vilket ledde till att jag förlorade mina nyinköpta leggings. Men som vi alla vet vid det här laget - jag kan bara inte komma hem efter en fest utan att sakna något!

Den dagen, den lyckan...

             


Räkor

Små frön av den busigare sorten såddes idag på sjukhuset av städerskan på 93:an... Hon hittade en flugsmällare, något som inte uppskattas, inne på den ena expeditionen. Så vad gjorde hon? Jo, hon gömde den under en duk och en gammal skylt. Muhaha... Sug på den, läkare!

Beställde pizza idag och insåg inte förrän efter en hel uppäten slice att det var räkor på den, RÄKOR!

Va faaan?! Fick visserligen en ny, men jag har ju säkert svalt en eller till och med TVÅ räkor utan avsikt... Tvi fan, pfft...

Imorgon är det spelkväll hemma hos Korre. Hon har inga spel själv, men bakar en tårta som gottgöring... Det duger!

Och på lördag fyller gammelvännerna år. (Bara 17 år sedan vi träffades nu, hihi...) Eller de har ju redan fyllt år, men de ska firas med ett redigt relält kalas. Längtar faktiskt! Fint väder hoppas vi på också.

Nu ska jag snart kolla på en film... Sen ner till tvätten, för det är så himla roligt!

Pussipuss

Väckarklocka, usch!

Lediga dagar är underbara. Vaknade klockan 12 idag för att bli serverad med nybakta scones. Hann tyvärr inte med något dopp i sjön igår, för jag förlorade första omgången av Scrabble och dålig förlorare som man är så begärde jag revansch. Därav missade jag vattnet, men jag vann! Woohoo liksom, haha. Nu på väg in till stan fick bussen problem, så vi fick åka till stora GARAGET. Busschauffören sa att vi behövde chilivätska. Spica upp bussturen litta! Det slog mig senare att han kan ha menat kylarvätska...

Aggro-Tina

Nej, jag är inte nykter, men bara för mammas skull så ska jag försöka få ihop ord till grammatiskt korrekta meningar! Jag har åkt virvelvinden ytterligare två gånger. En gång med Korre, oj vad dåligt hon mår just nu, och en med David! Nu har jag Capri-Sonne över hela benen, klibbigt värre...
Så vad blev det för mat undrar ni väl nu? Burger King! Varken vegetarianer eller veganer bör köpa skinnjackor.
Jag är törstig. Nästa gång jag befinner mig i samma natt som Mr Resorb ska jag nog prova det!
Kan man blanda det med bubbelvatten? Lär bli mycket godare, don't ya think? Hihi...

Som vi alla vet så är Tina inte en person som kan hålla reda på saker i onyktert tillstånd. Den förmågan försvinner under alkoholens inverkan... Så just nu står mina vita skor på hållplatsen Tollarp E22. Förvånad nån? Nej, tänkte väl inte det heller. Haha... Det är bara att acceptera - jag kan inte ens bevara klädesplagg på kroppen, hahaha.

Nu måste jag ha mer att dricka... Pringels är framtagna!

Spritpussar till er!

K-dagarna

Man får ju passa på de helgerna är ledig... Och eftersom Kristianstaddagarna började i fredags så blev det ju så att man gick ut. Förfesten (den stora) hölls i Västra Vram i fredags tillsammans med Maxi, Jennie, Måns och Johan. Mycket trevligt. Några shottar. "Måns snodde spriten"... Haha...
Senare på kvällen blev det langos i stan, Smens Baglomma spelade och jag stod inom hörselräckvidd för att höra dem, men måste ha stängt öronen för jag hörde inte ett smack! En besvikelse faktiskt...
Sen hittade jag mobilen min under en träbänk och blev jämförd med mitt pass-jag!

Lördagskvällen tog sin start ute i Österslöv hemma hos numera 20-åriga Elina. Uppdelningen var en självklarhet - "Gang Elina" vs "Members of Emma", haha... Men det var ändå trevligt! I stan blev det återigen langos och även Virvelvinden där någon tappade alla sina kort (Visa, körkort mm...) och en annan blev rejält tilltryckt av den som satt i mitten (kan ha varit jag). Undrar om det var så far fick sin knuda på revbenen, hihi! 
Träffade även chefen ute, något som var ganska underhållande måste jag säga. Hon ska nog få höra ett och annat om jag inte får min semester i september beviljad!

Nu ska jag vila lite till. Korre betalade tillbaka med samma medicin tidigare idag för att jag ringde och väckte henne igår - klockan 12.07 vaknar jag av ett sms från ja, ingen mindre än Korre! 

Så sov gott alla ni trötta! 


Byteshandel á la medeltiden

Idag gjorde jag världens sämsta byte, men det insåg jag inte förrän jag kom hem och kunde titta på mitt schema. Jag snackar om jobbet såklart... En sommarvikarie ville byta helg med mig i augusti, så nu ska jag jobba för henne den 9:e och 10:e och så tar hon min helg innan! Låter bra va? Mm, vänta bara... Kruxet är att jag bara får 4 dagars ledighet när hon jobbar min helg medans jag sen kommer få jobba 10 dagar i rad. TIO HELA DAGAR! Jag var ju helt utmattad sist jag bytte helg och då jobbade jag bara 7 dagar.

Just nu håller jag på med min "middag": äggamackor... Blev inte mer avancerat än så då jag sov från det att jag kom hem från jobbet ända tills för en halvtimme sedan.

Tur man är ledig i helgen, känner på mig att den kommer bli lugn! Haha, je rajt.

Äggen kallar, pussika!


Mobilt

Woohoo, jag har precis insett att man kan blogga även från den här lilla mysiga mobilen som jag har. Så gissa vad jag gör nu?! Mmhm, jag sitter i städrummet uppe på plan 14 på CSK och väntar på att det ska bli dags att få gå hem. Nej jag får väl ta och moppa korridorerna här uppe också... See ya! Hihi...

Sunny Beach 2008

En helt underbar (eller ska jag säga galen?) vecka fick jag, Madde, Maxi, Johan och Jacke spendera nere i Bulgarien. Det var ett kärt återseende för tre av oss medan de övriga fick se ett nytt land. Vi åkte ner till Sturup, Chickenmommy hade koll på allting. Mina chickens instämmer när de läser detta! Väl på planet hade vi en skräckslagen Jacke framför oss. Tyckte jag såg honom krama sönder sin medresenärs hand, haha... Alla slogs om Slitz, korsordstidningar och hörlurar ända tills landningen!



När vi kom in på flygplatsen i Burgas samlade Chickenmommy ihop sina små igen och ställde upp dem på en gåsarad. Med tanke på hur jag ser ut på passfotot och hur jag ser ut idag så kan ni ju själva tänka er vilka misstänksamma blickar jag möttes av i passkontrollerna. Men vi fick våra väskor ganska snabbt och letade sen upp bussen vi skulle åka med. Naturligtvis var vårt hotell vid sista stoppet, vad annars liksom? Så med en massa flyers om Lazur och Grabbarna Bus samt ett par biljetter för gratisdrinkar i näven väntade vi snällt som fromma lamm tills vi anlände till vackra Diamond!

Hotellrummen var av hög bulgarisk standard, men det fanns en miss: TOALETTDÖRREN, den var gjord av glas. Sicket helvete jag har haft med den va... Nåja, dagarna spenderades vid antingen stranden eller poolen. Vi tycktes alltid hamna hos pensionärerna på stranden, men det kan ju vara en fröjd för ögat även det, haha...

   

Vid poolen, dit vi gick efter strandens bravader, lektes det flitigt med Baby Bell - en boll i regnbågens alla färger! När någon tog den ifrån mig fick de känna mina stubbiga ben gnuggas mot ryggen på dem. Tro mig, det gör ont, hehehe... Därav mitt första smeknamn Rivjärnet.

         

Ett annat tilltalsnamn jag blev tillägnad var Puman. Jag väljer att tro att det berodde på min smidighet både under och över vattenytan, även om jag anar att det finns en annan anledning, mycket elakare... Aja, passa dig noga innan du kallar mig något så vågat nästa gång, annars kommer Rivjärnet springande mot dig som en ilsken tjur, hehe... Några notiser som passar vid poolområdet skulle väl vara att Den Ariska Pojken aka Kräftan verkligen såg ut som en kräfta. Får bli SPF 30 för hans del hädanefter! Sen har vi Spasmen som rycker till innan man ens petat på honom. Känslig någon?!

Förfesten började vanligtvis - om inte alltid - inne på Johan och Jackes hotellrum med antingen ett antal cider eller några himmagjorda drinkar blandade av Bulgariens finaste kvalitetssprit. Haha,eller hur va? (FLIRT härskade stenhårt både hos 483:an och 485:an!) När klockan hade hunnit bli cirka 5-6 på eftermiddagen plockades kortleken fram ur resväskan. Det var nu dags för Plump. Jag vann alltid och de andra blev så sura att de inte pratade med mig på hela kvällen... Okej, jag vann kanske två gånger under resan, möjligtvis bara en, men då ska ni veta att hela kvällen var gjord för min del! Maxi var såklart aldrig med oss och spelade, på grund av sin hatiska inställning till spel. Istället fick vi förse henne med korsordstidningar och Slitz.

 

En av de första kvällarna lydde vi Jackes råd och besökte restaurangen Chilli Peppers, hette den så? Ett mycket bra val får jag medge och maten var underbar. Jag tog några grillade grönsaker och kommer ni ihåg "peston"? Hahaha... Alla har vi fel ibland! Väldigt goda Mai Tai's hade de också här, godare än på nästa ställe jag kommer berätta om.

     

Nästa anhalt - detta kan möjligtvis ha varit på söndagen - var golfbanan. Minigolf naturligtvis. Ända sedan jag vaknade upp på morgonon kl 9, redo för frukost och nya aventyr, var jag helt toppad och hypad. Den Mai Tai jag fick på The Castle lugnade ju inte ner mig heller. Den slog på lika snabbt som blixten slår ner. (Snabbt alltså, hihi...) Minigolfen sen... Oj oj oj, vad ska man säga om den. Jag roade mig med att peta upp min golfklubba lite var som helst på folk, ruvade mitt ägg aka golfboll i urringningen, trodde att jag ledde och skrämde troligtvis en lillkille med min fumlighet. Och nej, detta var inte lillkillen jag fångade i mitt sköte, HAHAHA...

           

Tydligen så var fotbollen i full gång under vår resa. Så när Sverige spelade mot ??? satt vi bänkade på Grabbarna Bus med en minst sagt entusiastisk Jacke. Dock såg vi inte hela matchen utan gick vidare och fann en tequilabar! 2 tequilas för endast 1 leva (5 kronor). Jag och Jonnis kunde bara inte motstå utan sprang inom en snabb runda. Dock var det inte denna kvällen jag lärde ut kunskaperna om det jag erfarit förra året här i Bulgi, det vill säga att snorta saltet, dricka tequilan och slutligen droppa citronen i ögat, för det var en helt annan kväll. Men ändå, den andra kvällen då så hittade vi en annan tequilabar. Jag tyckte faktiskt att jag fick lite flashbacks, så chansen att det är samma tequilabar jag var på ifjol är ganska stor. Missa inte boxningsmatchen, Madde fick men för resan, men tack och lov inte för livet!

             

Ja, det får räcka, för detta har tagit så lång tid med alla bilder. Bara några till, haha... Några utstickare!




Någon som kan gissa min egentliga hårfärg? Haha...


Hela gänget. Se så glada vi är. (Fast Madde är mest chockad efter att han som tog kortet sprang iväg med kameran precis minuten innan, hehehe...)


Who's da man? Johan, Johan!


Put your hands up in the air...


Hum... Ja... Precis...

Tack för mig. Och med tanke på hur lång tid det tar att lägga upp bilder så kommer jag aldrig göra det igen, haha...

RSS 2.0