Mjölkanalys

Vanlig kossemjölk vet vi alla hur det smakar - inget att diskutera!

Laktosfri mjölk smakar lite gräddigt, alltså inte så gott att dricka. Men funkar utmärkt utblandat med något annat; i princip vad som helst.

Havremjölk var nog det fjuttigaste jag sett i mjölkväg. För det första så ser den inte ut som mjölk, utan som 2 deciliter mjölk utspätt med 8 deciliter vatten. Smaken av havre var dessutom oundviklig. Detta havreblask var inget man väljer att dricka i första hand, men jag antar att lökarna hade kunnat vänja sig även vid det. Däremot så funkade den här mjölken, förståligt nog, utmärkt i havregrynsgröt och då som ersättning för vattnet. Kaka på kaka liksom, eller havre på havre som vi också kan få ha glädjen att kalla det i det här fallet.

Sojamjölk har en beige nyans i jämförelse med Skånemejeriers, som närapå verkar blekt med klorin, hihi... Denna variant smakade tyvärr starkt sojabönigt - värre än havrealternativet alltså! Har inte kommit på vad man skulle kunna använda denna till, men det kommer väl.

Tänkte precis skriva att de två sistnämnda inte ens borde få kallas mjölk, men kom på att de nog inte gör det. Tror de är kallade soja- och havredryck. Tur det, för förutom det misslyckade försöket att få det att se ut som mjölk så har de inget gemensamt med det som kommer från kossilossan!

UPPDATERING: Sojamjölken passar sig som delingrediens i Chai Latte.


Kommentarer

Ojoj, så du tänker kommentera? Man tackar, hihi...

Skriv ditt namn heting:
Vill du bli ihågkommen här hos Tina?

E-postadress (Ta det lugnt, den kommer inte synas):

Bloggar du? Skriv in adressen i så fall, så att jag kan läsa om dina äventyr!

Vad har du för grodor i käften som är redo att hoppa ut?

Trackback
RSS 2.0