Icke Upplevda Dåtid

Bob Dylan - Like A Rolling Stone

Vilken power där är i den låten. 60-talet, kom tillbaka!

Step By Step

Korten jag och Korre tog på vår resa ska förvandlas till ett underbart färgglatt album. Filtreringen pågår i detta nu, men det är svårt och enormt tidskrävande. Över 2300 bilder ska minska drastiskt i antal så att de får plats i ett album. Jag är redan uppe i över 300 bilder, så risken finns att jag får göra två stycken - ett om Australien och ett om Indonesien. Som tur är så är jag riktigt pepp för att börja scrapa.

Helgen var en ledig helg, vilket betyder att jag hade tid att bada, sola, festa och slappa. Festen utspelade sig i Tollarp hemma hos Hector som fyllde år. Det blev en trevlig kväll som bjöd på sol, grillning och en del kubb (som jag för övrigt var helt fantastisk i). Jag siktar bättre efter några groggar. Det gäller dock inte bowling, där krävs enorm nykterhet om jag ska få ner kloten. Hmm... Är det verkligen kloten man slår ner? Käglorna?

Sunshine

Jag har drömt om spionerande gummiögon. Man hade det först som leksak, sedan lämnade man in det till armen. Vi levde i ett väldigt övervakat samhälle. Jag och mina kompisar brukade följa ögats utveckling. Snart såg det inte längre ut som ett gummiöga, utan som ett öga i form av en bubbla som dessutom kunde blinka och hoppa sig framåt. Mitt öga var speciellt, när de nådde det slutgiltiga stadiet av sin utveckling skulle det stå M&M på ryggen på dem. Det gjorde det på alla, utom på min - så unik!

Nåja, verkligheten ser inte lika konstig ut. Antingen får jag ett vikariat till hösten eller så tackar jag nej och ser vad som händer... Måste bestämma mig väldigt snart tyvärr!

Om cirka 17 minuter ska mamma hjälpa mig att färga håret. Jag skulle inte ha det så mörkt den här gången, men hinner inte vänta tills jag kommit på hur jag vill ha det. Utväxten ska bort i alla fall. På jobbet idag fick jag höra vilket tjockt hår jag hade. Tro mig, det är minsann ingen vanlig kommentar folk ger mig, haha!

Den 24 juli lämnar jag Skåndeland över helgen, för att umgås med Madde, Hengan och deras nya stuga. Lördagkvällen är redan spikad - Gynning och Berg står på schemat. Woo, det är som gjort för mig!

Jag tycker om att gå med en blomma i handen när det är varmt ute. Det känns så somrigt. Nu fick allmänheten ta del av en parantes, hoppsan hej ja!

Flygande tefat

Igår var jag och hämtade min kamera som gick sönder i havet på vår resa. Till min stora glädje fick jag en helt annan, ny och bättre, kamera. Med fler pixlar och en beautyfunktion kommer vi trivas bra ihop, det känner jag redan nu! Beautyfunktionen ger en slät hy och skimrande ögon. Haha, det är ju rena mirakelkuren.

Jag har en flygbiljett till Australien den 2 september. Vill jag ha den är den min. Vill jag stanna hemma är det bara att slänga den. Valmöjligheter är livet! Den där filuren med gloria på min högra axel säger mig att jag ska stanna hemma. Min ekonomi är inte den starkaste i nuläget och det är trist att lämna alla underbaringar här hemma. Den där röda krumeluren med en vass treudd som sitter på min vänstra axel säger: "Åk, åk, åk, åk, åk..." Jag har underbaringar i Australien också och vädret samt atmosfären som finns och skapas av befolkningen går inte att jämföra med Sveriges. Åh, valmöjligheter... Ibland är de för många!

Solen skiner återigen på lilla Kristianstad och det ska naturligtvis utnyttjas när man är ledig.

Ni hör av mig snart igen, jag ska nämligen bli bättre på att blogga igen, hihi!

Studentfest

I fredags var det så äntligen dags för Emmas student. För två år sedan var det generation 88 som stod där i sina vita klänningar mitt i strålande solsken. Nu var det dags för 90:orna samt de graciösa eftersläntarna som fick spendera hela dagen i regn, regn och åter regn. Men de verkade rätt glada ändå. Det bjöds på god mat och en del dricka på kvällen. Jag började med bubbelvatten, fortsatte med lättöl, övergick strax därpå till starköl och avslutade med groggar! Ett dopp i sjön hanns med, årets första faktiskt. Det var väldans kyligt, blev minsann ett snabbdopp. Uppiggande skulle man väl kunna säga. Vid tretiden spanades det på kyrkan (tyvärr kommer man inte in i den på natten) och vid 4 nannade jag så gott!

Efter ett besök på Work And Travel i Helsingborg kände jag att jag hade lite för mycket pengar att röra mig med, så jag såg till att fixa med lite böter. 2000 kronor fattigare och jag var lika glad och sprudlande som helvetets solstrålar. Förutom att ge pengar till tjocka poliser, så sover, äter, musiklyssnar, sover och jobbar jag. Imorgon är det midsommar och jag jobbar. Jag ska dock trotsa min tillfälliga brist på pigghet och ha lite knytkalas med en massa onyttigheter här. Ska bli trevligt!

Nu börjar alla sommarvikarier på jobbet, de piggar upp oss gamlingar, hihi! På jobbet leker vi med treuddar, sniffar sprit och sätter munskydd på ögonen. Är det någon av de nya som inte vill komma tillbaka beror det definitivt på mig och Johanna. "Så här blir man om man jobbar här för länge", säger vi och fnissar vidare, haha!

Nu ska jag fika litta innan jag påbörjar det stora, svåra och ödesdigra projektet CHEESECAKE!

Det Där Valet

Efter att ha läst Djurens Rätt igår, hade jag bestämt mig för att rösta på Vänsterpartiet. Japp, blankt eller vänstern, så har det varit ett antal år nu. Jag är för dåligt insatt egentligen. Men jo, vänsterpartiet tänkte jag. Meeen... Jag har kastat mitt röstkort, haha! Tror inte det går utan det va?

The Dancing Blue

Efter ett långt avbrott här på bloggen hälsar jag nu godkväll på er igen, denna gången med blekningsmedel som smakar gift i munnen. Mycket har hänt sedan sist. Först kom Madde ner till Kristianstad, vilket innebar lite fest, lite spel, lite mat och lite gratulation. Elina skrattade åt Madde när hon sa att Europa var en kontinent, med motivering att Europa ligger i Asien, haha. Helgen efter kom Clement ner och första kvällen tog vi en runda till Biljarden. Andra kvällen försökte han dricka som en skåning, vilket inte gick så bra. Det blir ingen favorit i repris på den kvällen! Jag har jobbat, uppgraderat mig till storstäd, om än bara tillfälligt samt sovit en hel del. En aggressiv variant av det smittsamma viruset förkylnicus drabbade mig för antalet dagar sedan och jag kämpar hårt för att motstå nässpray i stora mängder.

Jag tycker nästan synd om er stackare som letat er hit varje dag trots att jag inte skrivit på säkert flera veckor - strongt, som morfar brukar säga, hihi!

Igår var det filmkväll här i Österslöv. Det blev ingen skräckis, modiga Erik som inte alls hoppar en halv meter varje gång någon rör sig i sådana filmer är ju inte hemma! Däremot såg vi I taket lyser stjärnorna. Mysig film det där... Förra gången fick vi titta på film i min lilla data, denna gången i min tv med sämsta möjliga ljud (en klar förbättring). Vad blir det nästa gång? Kanske en helt vanlig tv, faaantastiskt! Ikväll, nu snarare sagt, blir det antingen Yes Man eller en film i min nästbästa favoritgenre - Nazityskland.

Just det ja, Emmas gesäll... Håret blev så här:




Vänta bara... Aaah, det här är ju bara såå jag, haha!


RSS 2.0