Tvång

Jag sa ju ingen press, men här kom den jäveln som ett paket på posten till mig ändå. Vad är det för sätt, va? Nu ska man tydligen blogga igen, för det bestämde en viss person på andra sidan MSN. Såå... Here it goes...

Kan ju börja med att tala om hur sjukt sur och irriterad jag är just nu. Det bara kom - lika olägligt som när... Gaaaah, hur svårt ska det vara att hitta en metafor? Skitsamma då, men olägligt är det i alla fall.

Det finns de som säger att man ska försöka fokusera på allt det positiva i tillvaron i sådana här stunder, så vi ger det ett försök:

* Har köpt massvis med ekologiska varor idag, vilket borde kännas jättebra för samvetet.
* Jag har varit ledig hela dagen.
* Kommer vara ledig även imorgon.
* Ska till Elina imorgon och träffa lite folkisar.
* Jag har en blogg som tillåter mig att blogga mig glad.
* Jag har pratat med Korre idag - hon är saknad!
* Det finns kakor hemma, så jag kan tröstäta denna jävliga kväll.
* Har sett Maddes stockholmare svälja sex stycken gelatinkapslar, vilket i sig är ganska ironiskt.
* Får se fram emot Ullaredstrippen på tisdag.
* Lönen sattes in idag, 13 500 kr...
* Om jag vill kan jag börja grogga här och nu, för lagret är påfyllt.

Det får räcka med försök till positiva energikickar för tillfället. De verkar inte ha någon inverkan ändå. Får väl ta och läsa igenom listan jag precis skrev och se om positiviteten kväver lite av min pessimism.

Gå och slicka en rumpa nu va...

Paj i repris

Hör Michels franskinfluerade engelska i bakgrunden. Madde är ett stort fan av Gilmore. Väntar på att den färgglada pajen ska bli klar så att jag kan dämpa min hunger som bara kom sådär från ingenstans. Den (hungern) är så påtaglig att jag höll på och äta upp lite blad från Fairtrade-rosorna som pryder bordet. Insåg ganska snart att det inte var salladsblad som retande lockade Mr Hunger att ta ett steg och sen ett steg till bara för att komma närmre dessa mättande blad. Fort som sören backade jag ifrån bladen som likt näcken hade lockat dit mig med sina vackra stämmor!

Förresten, betyder det att näcken är ond? Lockar till sig folk med öron svaga för ljuv musik... Som liten trodde jag nämligen att han var snäll. Det är väl en manlig gestalt? Eller finns det en näckinna också? Hmm, alla dessa frågor...

Har också kommit till insikt med att jag saknar all onödig kunskap man får i skolan. Varje dag lärde man sig något nytt. Även om det inte var något intressant så fick i alla fall hjärntarmarna lite fibrer att jobba med. Men nu... Det närmsta jag kan komma kunskap är det jag läser om på internet eller när jag lär mig något nytt om en smittostädning på jobbet. Ni ser, inget att hänga på tapeten direkt! Snart får jag verkligen tvinga mig själv och mitt lånekort till biblioteket. Läsa om sånt jag tycker är intressant och spännande. Annars kanske inlärningskanalerna blir förstoppade eller stelnar. Några förslag om vad man kan läsa om? Har nämligen bara kommit på häxor och ateism än så länge. Kanske kan vara kul att läsa mer om de andra religionerna också?! Sekter? Fast finns det egetligen så många böcker om sekter? Aja, jag får väl kolla upp det där om jag någonsin kommer till det där stora, skrämmande rummet med en massa hyllor fyllda med böcker.

Pajen är klar!


"Gud finns i allt"

Ännu en dag på det ökända CSK är över. Tänkte ju egentligen skriva ett inlägg om patienter, gudstro, mindre under, sjukdomar, återigen gudstro och hur jag teg om mina ateistiska åsikter i respekt för den sjuka kristna. Men så slog det mig att jag kan ju inte berätta detta i fulltext på grund av denna jädrans tystnadsplikten. Inte för att vi ska snacka skit om tystnadsplikten och sådana nyttigheter, men ibland går det till överdrift!


Har även frågat experten inom området "skadade handleder" var man får tag i handledsskydd. Så nu vet jag vart jag ska bege mig inom snar framtid! Så går det när man moppar på fel sätt; handlederna blir som en 87-årig kärrings, hehe...


På tisdag är det Ullared som gäller. Får se om man har några lappar att spendera där uppe i norr. Ska cruisa dit i päronens nya auto! Ska bli mycket spännande - kanske låter mamman mig provköra den på en tom parkering också, haha!


Nej, nu väntar disken som vanligt... Sannerligen ett evighetsjobb det där!


Hårfin gräns

Pusha gärna, men pressa inte...

Kras(se)

Dagen har inneburit potatiskokning. Givetvis mycket mer, men det var väl det mest avancerade. Tror aldrig jag har kokat dem innan, bara skalat. Men den här gången fick jag vara med och göra allt. Kokte visserligen sönder dem, men det är bara en liten detalj i det stora hela.

Madde städar skafferiet, för "så här kan vi ju inte ha det"... "Inte?" säger jag då frågande, men inser ganska snart att jag aldrig borde öppnat munnen... Det är så lätt för grodorna att hoppa ut då... Så efter en blick som hade skrämt de flesta, vände jag om och gick till min lilla skamvrå aka till datan vid sängen. PANG säger det då (eller KRAS för att referera till rubriken). Där rök den andra ljusstaken man fick i 19-års-present!

Och vår krasse är död!

Och så kom äntligen bilderna...

Försöker ju alltid hålla det jag lovar, så nu kommer gårdagens bilder.

Det började med middag.
   

Sen försökte vi lista ut hur många revben man har... Efter mycket kännande och klämmande drogs den gamla biologiboken från högstadiet fram ur den dammigare delen av bokhyllan!


Erik tyckte nog inte om vegpajen, han ser lite sulten ut, haha!


Lite klättring förgyller nog kvällen, tänkte jag! Och spänningen steg när stolen stegrade som en häst.
 

Nästa aktivitet var Listerine-tävlingen! Vem kan gurgla Listerine längst? (Vinnare: JAG!!!)
     

Tändsticksleken, fast med nya regler!
    

Tack för en finfin kväll!!


Middag

Påskafton igår och vi skulle ha lite gäster (usch så vuxet det låter). Madde lät mig vara med och pyssla i köket - jag fick till och med hjälpa till med maten. Och tro det eller ej, men INGA utbrott! Sen pimpade jag en vas med fjädrar på Maddes begäran, städade lite och dukade.

Gästerna kom, de godkände maten men påstod att det inte skulle skada med lite kött i pajen. Pfft... Sedan fylldes kvällen med mer mat, efterrätt, Listerine-tävling och tändstickslekar med nya regler!

Bilder kommer senare idag, men tyvärr fångade vi inte Erik på bild när han lekte levande fontän!

Nu ska jag till Kosselandet och träffa mor, far och syster.

Bis später!

Förresten så...

... hittade jag en bild från en av de skandinaviska festerna i Bulgarien som vi var på ifjol. Fullt med mat i käften, men vad gör det? Förevigad blev man i alla fall, hehe...

image8

Snart där igen, bara 3 månader kvar!

Den långa fredagen

Igår tog jag och la familia en tripp till släkten i Malmö. Lite påskmiddag med tre sorters ägg, en mycket god veggratäng som jag ska intruducera även i detta hushåll en dag och lite annat som behagade de små lökarna! En utredande diskussion dök som vanligt upp när jag är med i bilden. Denna gången försökte vi alla verka vara trogna kristna som har stenkoll på de religiösa högtiderna. Tyvärr sprack det när alla hade olika åsikter om vad som hände i Jusus liv de olika dagarna kring påsk... Min teori - den ni bör rätta er efter - går ut på att Jesus tvättade fossingarna på sina lärljungar på skärtorsdagen (skär betyder väl något i stil med renande?) samt att den sista måltiden inföll denna dag. Långfredagen är och var lång för att Jesus hängde och dinglade på korset så länge. Påskafton vet jag inte riktigt vad som hände, men enligt Vår Fader som lyder: "På tredje dagen..." Haha, nu när jag sitter och googlar på Vår Fader (för jag kunde inte den ordagrant) så ser jag att jag är helt fel på det. Det jag sitter och beskriver är Trosbekännelsen! Men okej, Trosbekännelsen säger: "På tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda." Därför drar jag slutsatsen att Jesus uppstod idag, fast för cirka 2008 år sedan. Påskdagen och Annandag Påsk har inget med den kristna tron att göra... tror jag inte i alla fall. Jesus är ju borta nu, så dessa två dagar är bara till för utfyllnadens skull. Rätta mig inte tack, jag gillar att ha rätt!

Glad Påsk!


Wok

Lite missar inträffar då och då. Under skrivandets gång händer det att man glömmer bort vissa saker... Till exempel att Maxi skickade Mr Blingbling, han den hete! Nöjd? Hehe...

Fadern fick 1500 spänn i böter, ajaj, svider i plånboken. Dock inte min denna gången!! Har lärt mig att lägga på pengar till parkering nu!

Kossor är det närmsta man kan komma perfektion.
(Fick rådfråga moder om den meningen, lät konstig, men ännu konstigare blev det om man la till något ord.)

Nej nu lägger vi ner detta för stunden... Blev ändå inget kreativt, jag har bara konstaterat vissa faktum!

Kameler

Vad är det kamelerna har i pucklarna? Ingenting eller?

Då var det kväller igen... Mörkt och underbart! Har precis tittat på Greys och hört Madde utbrista i ett "Helvete, allting hamnar ju i duttarna!"...

Imorgon är det jobb och storhandling som gäller, har äntligen hittat en paj som matchar våra önskemål inför helgen! (Ingen svamp...)

Kan ju berätta för Gåsen att det tog mig cirka tre timmar innan jag insåg att det var din egen blogg du beskrev i kommentaren - haha, bättre sent än aldrig, rajt?!

Sen var det ju det här med ostlöpe... Det är tydligen så att man mördar små kalvisar, tar lite mage från dem och stoppar in det i den stora, mörka ostproduktionen. Detta har jag ovetande gått och proppat mig full med under mina dryga 5 år som vegetarian. Egentligen behöver man inte enzymerna från kalvarnas magar, det finns vegetariska alternativ. Men till den oförstående Tinas stora besvikelse så väljer de flesta osttillverkarna det animaliska alternativet... Såklart... Dock finns det ett fåtal (i jämförelse med antalet ostsorter) vegetariska ostar, en av dem är Euroshoppers Brieost - varumärket med utmärkt kvalitet, haha...

Sussa sött!

Design - ett svårt fall för Dr Turner

Nu har jag suttit här i flertalet timmar för att blinga bloggen lite. Tog väldigt lång tid på grund av att jag egentligen inte har en susning om hur man går tillväga, men efter ha googlat efter lite hjälp så hittade jag det väsentligaste. Alla dessa koder alltså, det var ett helt projekt och än är jag inte klar! Lite av det jag ville ändra kunde jag inte ändra, för vet inte vad som kan se bra ut... Min lilla "Header" till exempel. Den e så vit och tråkig fortfarande, men känner att idétorkan har smugit sig på för längesen. Känner smaken av sand och kaktus i munnen så torrt det är!

Så har ni förslag så tas de tacksamt emot!

Hur mycket jag än vill skriva just nu, så har jag sysslor som väntar. Den stora diskhögen i köket ropar på mig och jag svarar snällt, med inslag av irritation i min röst, att de ska ta det lugnt... "Husmor är på väg!"

Jag återkommer säkerligen senare ikväll.

Shubre shubre sålänge!



image7

Bloggen är blingad

Ingen GPS behövs när Turner är i stan

Glömde att berätta att jag hittade till Willys helt själv!! Ingen Madde som skrek i panik när jag missade att svänga, ingen Elina som suckar och nedlåtet säger "Tina, Tina..." och ingen moder som i sin tysthet funderar på vad hon gjorde fel!

Cloetta - hellre en plätta

Eftersom Bilddagboken inte fungerar som den ska, så får jag helt enkelt berätta om mina dagsupplevelser istället. Cloettas nya Plopp med smak av Tutti Frutti är ingenting som man bör slösa sina pengar på, även om det bara kostar cirka 4,52 kr på Willys! Minnen från barndomens sjukdomar och alla tillhörande flytande mediciner kom tillbaka och gjorde sig påminda hos Mr och Mrs Smaklök när jag stoppade första biten i munnen. Men dum som man är slänger man inte resten av det som var tänkt som en ljuvlig smakupplevelse - nej, man äter ju såklart upp hela och när sista biten krossas av gaddarna är det så illa att man nästan kommer ihåg namnen på dessa forna barnmediciner!

Idag är det tredje och sista dagen i frihet och jag känner att äntligen så har kreativiteten och egergin kommit tillbaka - de är så välkomna att stanna på middag! Har tagit upp skapandet av Bulgarienboken där jag slutade sist; inte många bilder kvar nu. Förhoppningsvis kommer jag bli klar med denna innan nästa tripp dit inleds, hehe...



Tatuering tatuering tatuering...

Att tro eller inte tro

Jag tror inte.

Efter att ha sett Jumper på bio igår blev jag ännu en gång sugen på att gå till biblioteket för att låna lite antika böcker om häxor, men eftersom biblioteket inte har öppet så dags en lördag så fick det bli lite research på internet istället! Tyvärr hittade jag inte riktigt det jag var ute efter och gav därför upp ganska snart. Övergick till att läsa om ateism istället. Under rubriken "Definition" kan man läsa att ateismen delas in i svag och stark ateism och om jag förstod rätt så innebär den svaga att man inte tror för att man anser inte att det finns några bevis för att det finns gudar, därav kan man inte tro. Den starka däremot, har argument för att det inte finns några gudar och har man argument för något så är det ju en självklarhet att man tror på sina sådana! Nu flummar jag lite, men jag kan ju meddela att hela min hjärna simmade runt i ett hav av förvirring igår när jag skulle reda ut dessa olika begrepp samt försöka komma på i vilken grupp jag platsar...

Stark tror jag...


Vitt var det här

Ser bara vitt, vitt, vitt... Och det gör mig lite butter!!!

Öl och sånt

Tre dagars ledighet ska inte slösas bort. Jag kom hem från jobbet igår, startade datan, tog något att äta och sen la jag mig i sängen bredvid datan. Lyckades somna, dock bara i 7 minuter. Sen vaknade jag i panik och trodde ännu en gång att jag ännu en gång försovit mig! (Japp, oavsett hur fel den meningskonstruktionen ser ut, så menar jag precis så som jag skrev, hihi...)

Lånade föräldrarnas racerbil, Golfen, och tog en sväng ut till Kosselandet Nr 2! Hittade dit med bara en muntlig vägbeskrivning jag fick inpräntad i huvudet precis innan jag körde. Tittade på två pojkar som försökte betygsätta olika ölsorter. Istället för att ändra betygen så ändrade de betygsskalan konstant! Smakade en öl - inte en hel nej - för jag "drinkar och körar inte", men en klunk åtminstone! Enligt finsmakaren personifierad, så hette den Timmermans Kriek - smakade körsbär och var helt cerise! Enligt fadern i hushållet så var det en tjejöl, så det var ju redan uträknat från Kriekens skapelse att Martina Pålsson skulle smaka just den ölen och gilla den! Pfft, hyckleri... Men måste säga att jag har hittat en öl innan också som jag gillar. Vet inte vad den heter, men det var tequila i den (eller bara tequilaextrakt som i allt annat, haha). Ska nog hitta den, får fråga runt lite!

Just nu sitter jag här ute i Kosselandet Nr 1 med fem dagar gammal mjölk som är omöjlig att göra mannagrynsgröt på. Lyssnar på NRJ gör man också... Det sägs ju att man måste vidga sina vyer, så varför inte?! Många nya låtar får man höra. Eller egentligen är de väl inte så nya, men jag har inte hört dem innan. Inte mitt fel att radio är en dryg kommunikations- och underhållningsmetod, hehe...

Nu ska jag ta ut vovven på en runda, så att vi kan sniffa lite lantlig skogsluft; friska upp lungorna från den sunkiga, förorenade stadsluften som kväver hela centrala K-staden!


image3


                                           Puss till dej som hatar ordet, kram till er andra!!

Stutta?

Tur man har så bildade människor i sin omgivning! Så om en ung, manlig ko kan kallas för stut borde ju även ungkossorna få ett namn... För att kontra med ett lika fult namn som de unga tjurarna fick, så föreslår jag "stutta", "stuttor" i plural. Härmed har vi uppnått en något så när jämställdhet i kossevärlden!

Ok... måste snart blinga bloggen lite, jag vet! Men om jag ska ge mig på det själv, så kommer det sluta med ett, till synes, oskyldigt självmord för den sprillans nya datan! (Egentligen är det jag som kastar ut den genom fönstret, men ni har varken hört eller sett något.)

Nu är det dags för lite music! Ska leta upp Come Out Of The Shade med The Perishers, namnam!!



488590-1

Myrans liv

Efter att ha separerat med sambon, så var man ju så illa tvungen att skaffa sig en egen liten pysselhörna... Det ni läser här kommer inte alltid hänga ihop, men det ska väl inte va några problem?! Tror nog att ni alla har MVG i Flummeri A. Då börjar vi!

Hade en dröm inatt. Kan väl inte kalla det för en mardröm, men ändå; jag åt kaviar... Hela yrkeskarriären som vegetarian försvann ner i mörkret av besvikelse, hehe...

Sen har vi det här eviga tjatandet om kor, haha. Enligt mig kan alltså en ko vara både en pojkko och en flickko, medan en kossa är en flickko och en tjur en pojkko. Tyvärr har jag inte funnit en enda som delar denna åsikt med mig, trots att jag har tagit upp diskussionen såväl på jobbet som hemma på familjemiddagar och på fester! Men jag tvivlar inte på att det finns någon där ute som fungerar likadant i tankesättet om kor som mig. Och den dagen min uppfattning stärks av ytterligare en individ, ja då jävlar, hahaha!!

Nu ska jag reda ut passioner med Johan.

Godnatt, vi ses på CSK!!

RSS 2.0